Teemu Sunisen rallille karvas loppu – kädet kovilla jo siirtymällä

Teemu Sunisen ralli ohi ennen kuin alkoikaan: "Useamman viikon työ meni" 1:56
Teemu Sunisella meni viikkojen työ hukkaan ohjaustehostimen hajoamisen takia Latviassa.

Pahoja vastoinkäymisiä rallikauden mittaan kokenut Teemu Suninen sai lyödä Latvian osakilpailussa hanskat tiskiin jo perjantain avauspätkällä, kun Hyundain ohjaustehostin hajosi lopullisesti.

Suninen havaitsi ohjaustehostimen hajoamisen jo torstain ensimmäisellä erikoiskokeella, mutta seuraava huoltomahdollisuus odotti vasta perjantaina EK8:n päätteeksi. 

Hän toivoi pystyvänsä seuraavana päivänä korjaamaan ongelman tien päällä 20 minuutin mittaisella renkaidenvaihtotauolla ennen perjantain ensimmäistä vetoa. Autossa mukana olleet osat eivät kuitenkaan riittäneet. Ohjaustehostimen nesteet tulivat suihkuten ulos.

– (Huollossa) olisi ollut nopeaa vaihtaa uusi pumppu tilalle, mutta nyt se ei kestänyt tämän pidempään, Suninen harmitteli MTV Urheilulle.

Ilman ohjaustehostinta ajaminen otti koville normaaleissa tieolosuhteissakin.

– Kyllä siirtymälläkin huomasi jo, että kun 60 kilsaa ajettiin ilman tehostinta, niin vähän rupesi sitä pyytämään. Nykyautossa saa vääntää aika kovin ilman tehostinta.

Hyundailla pohditaan vielä, jatkaako Suninen kisaansa lauantaina vai suuntaako hän omalla autollaan kotiin Tallinnaan.

Kyseessä oli Suniselle jo kolmas keskeytys kauden neljässä kisassa. Seuraavaksi edessä on kotikisa Keski-Suomessa. Latviasta ei jäänyt valmistautumisen lisäksi mitään muuta käteen.

– Useamman viikon työ tässä menee kaikkine valmisteluineen ja nuotteineen. Täällä oli vielä paljon yksittäisiä pätkiä, ei kahteen kertaan ajettavia, että siinäkin oli iso työmäärä nuotilla. Mutta ralli on välillä tällaista.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat