Tenniksen venäläistähti diskattiin erikoisessa hässäkässä – huuteli tuomarille ”jotain”, katso video selkkauksesta

Venäläishuippu Andrei Rublev huutelee tuomarille, diskataan perään – kunnon hässäkkä päällä Dubain ATP-turnauksessa 3:15
Video: Venäläishuippu Andrei Rublev huutelee tuomarille, diskataan perään – kunnon hässäkkä päällä Dubain ATP-turnauksessa

Tenniksen ATP-kiertueen Dubain turnauksen välierä venäläishuipun Andrei Rublevin ja Kazakstania edustavan Aleksandr Bublikin välillä päättyi yllättävästi ja varsin sekavasti. 

Bublik johti ratkaisevaa kolmatta erää 6–5 ja hänellä oli ottelupallo, kun Rublevin huudot ottelun linjatuomarille päättivät ottelun: venäläistähti tuomittiin hävinneeksi.

Maailmanlistalla viidentenä olevan Rublevin huudoista ei ilmeisesti oikein otettu selvää, sillä toinen tuomari väitti hänen kiroilleen tuomarikollegalle venäjäksi. Rublev väitti kivenkovaan puhuneensa englantia, ja ilman voimasanoja. Mikään ei kuitenkaan auttanut, ja näin Bublik pääsi loppuotteluun.

Bublik yritti hänkin kääntää ottelun päätuomarin ja paikalla olleen ATP-valvojan päätä.

Video tapahtuneesta näkyy jutun yläreunasta.

– Olisin mieluummin vaikka hävinnyt ratkaisuerän 6–7 kuin voittanut tällä tavalla. Olisimme voineet saada aikaan yhden upeimmista keskinäisistä kohtaamisistamme, täyden katsomon edessä. Sääli, että tämä päättyi tällä tavalla, finaalipaikan myötä kautta aikain ensimmäisenä kazakstanilaisena miesten maailmanlistan top-20:een nouseva Bublik tilitti.

Rublev sai myötätuntoa myös espanjalaispelaaja Alejandro Davidovich Fokinalta, jolla oli myös ehdotus vastaavanlaisten tilanteiden välttämiseksi.

– Tosi epäreilua, että Rublev hylättiin ilman, että varmistetaan, että linjatuomari ymmärsi kaiken ihan oikein. Sääntöön on saatava muutos. Tarvitsemme VARin (videotuomarointi) tennikseen, Fokina totesi viestipalvelu X:ssä.

Lue myös:

    Uusimmat