Tennistähti sai jättimäiset sakot ex-tyttöystävänsä pahoinpitelystä

Tenniksen saksalainen olympiavoittaja Alexander Zverev on saanut 450 000 euron sakot entisen tyttöystävänsä pahoinpitelystä, kertoo brittilehti Guardian.

Saksalainen tuomioistuin antoi tapauksessa rangaistusmääräyksen 2. lokakuuta. Oikeuden mukaan Zverev pahoinpiteli naista ja vahingoitti tämän terveyttä Berliinissä toukokuussa 2020. Zverev on kiistänyt syytteen ja valittanut oikeuden päätöksestä, mikä johtanee julkiseen oikeudenkäyntiin.

Zvereviä edustava lakitoimisto Schertz Bergmann kuvaili tiistaina oikeuden päätöstä "skandaaliksi". Zverev otti itse lyhyesti kantaa mahdolliseen rangaistusmääräykseen viime heinäkuussa.

– Torjun syytökset täysin. Asianajajani hoitavat asiaa, eikä minulla ole enempää kerrottavaa, Zverev sanoi Guardianin mukaan.

Saksan lainsäädännössä syyttäjä voi käyttää rangaistusmääräystä, jos oikeudenkäyntiä ei katsota tarpeelliseksi. Vastaajalla on oikeus valittaa rangaistusmääräyksestä, jolloin tapaus siirtyy julkiseen oikeudenkäyntiin.

Zvereviä epäiltiin aiemmin toisen tyttöystävänsä pahoinpitelystä, mutta väitettyjä väärinkäytöksiä ei pystytty todistamaan. Tenniksen ammattilaisjärjestö ATP oli tilannut tapauksesta ulkopuolisen tutkimuksen.

Zverev, 26, on tällä hetkellä miesten kaksinpelin maailmanlistalla yhdeksäntenä.

Lue myös:

    Uusimmat