- ahven - lanttu - tuoretta inkivääriä - mustaherukoita - tlk maitorahkaa
Aki Wahlmanin ja Terhi Kokkosen menu:
Kokonaisena paistettua ahventa
ahven 2 valkosipulin kynttä 1 rosmariinin oksa 2 rkl oliiviöljyä 30 g vuokaleipää 1 oksa persiljaa 20 g voita 100 g lanttua 1 rkl sokeria
Nylje ahven ja suolaa. Sekoita leipä, yrtit ja voi tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi. Levitä tanhaa kalan pintaan ja paista uunissa 200 c:ssa 10 min. Laita mukaan rosmariinin oksa ja valkosipulin kynsi antamaan makua. Kuori lanttu ja kuutioi pieniksi paloiksi, hauduta voin, sokerin ja valkoviinin kanssa kypsäksi.
Lanttu-perunasosekeitto
100 g lanttua 100 g perunaaa 1/2 sipulia 1 valksosipulin kynsi 1 timjamin oksa 2 dl vetttä 1 dl kermaa
Kuori juurekset ja pilko pieniksi paloiksi, lisää muut aineet ja keitä 12 min. Soseuta ja raasta joukkoon inkivääriä.
Mustaherukkaletut
2 dl maitoa kananmuna 2 rkl mustaherukkasosetta 1 dl vehnäjauhoja voita paistamiseen
Sekoita kaikki aineet ja paista kuten letut.
Mustaherukkarahka
2 dl rahkaa 1 dl kermaa 2 rkl sokeria 100 g herukkaa
Kiehauta herukka sokerin kanssa ja paseeraa siivilän läpi, jäähdytä ja sekoita rahkan vaahdotetun kerman kanssa.