Teslalta yli 1,8 miljoonan auton "takaisinkutsu" Yhdysvalloissa

Teslan sähköautoista on jälleen löytynyt ongelmia. Takaisinkutsu ei kuitenkaan vaadi korjaamokäyntiä.

Tesla on "kutsunut takaisin" Yhdysvalloissa yli 1,8 miljoonaa ajoneuvoa ohjelmistoviasta johtuvan kolaririskin vuoksi. Asiasta kertoi paikallinen National Highway Traffic Safety Administration -niminen virasto tiistaina, uutisoi Newsweek.

Takaisinkutsu ei kuitenkaan vaadi korjaamokäyntiä, vaan Tesla on julkaissut langattoman ohjelmistopäivityksen ongelman korjaamiseksi. Teslan asiakkaille, joita vika koskee, lähetetään asiasta ilmoitus.

Ohjelmistovian vuoksi ajoneuvo ei välttämättä havaitse lukitsematonta konepeltiä, kertoo virasto. Lukitsematon konepelti voi avautua kesken ajon ja siten estää kuljettajan näkyvyyden.

Takaisinkutsu koskee vuosien 2021–2024 Model 3, Model S, Model X -mallin autoja sekä vuosien 2020–2024 Model Y -mallin autoja. Teslan mukaan kyseiset ajoneuvot on varustettu kiinalaisen Magna Closures Co Ltd:n konepellin salvalla.

Ongelma havaittiin sen jälkeen, kun yhtiö aloitti maaliskuussa tutkimaan Kiinassa asiakkaiden valituksia konepeltien ennakoimattomista aukeamisista Model 3- ja Model Y -malleissa. 

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Teslan ajoneuvoista löytyy vikoja. Esimerkiksi viime kuussa yhtiö kertoi kutsuvansa Yhdysvalloissa takaisin useimmat Cybertruck-mallin Teslat, koska niiden tuulilasinpyyhkimissä ja sisustusosissa oli ongelmia.

Lähde: Newsweek

Lue myös:

    Uusimmat