OnePlus 6T McLaren tulee myyntiin DNA:lla, Elisalla, Telialla, Verkkokauppa.comista ja OnePlussan omassa verkkokaupasta 18. joulukuuta. Ennakkomyynti on jo alkanut. Hintaa McLaren-erikoisversiolla on 699 euroa, eli 70 euroa enemmän kuin tähän asti parhaimmalla 629 euron OnePlus 6T -versiolla 8 gigatavun RAM-käyttömuistilla ja 256 gigatavun tallennusmuistilla.
McLaren-erikoisversio on jo neljäs värivaihtoehto OnePlus 6T:stä kiiltävän Mirror Blackin, mattapintaisen Midnight Blackin sekä hieman kahta edellä mainittua myöhemmin esitellyn mustaa ja violettia yhdistävän Thunder Purplen jatkoksi.
RAM-käyttömuistia OnePlus 6T McLarenissa on 10 gigatavua, ja lisäksi teknisesti uutta puhelimessa on myös aiempaa tehokkaampi Warp Charge 30 -pikalataus. Tallennusmuistia on 256 gigatavua.
Hillitysti tyylitelty ulkoasu
Ulkoisesti OnePlus 6T:ssä on takana alapuoliskon reunoilla vivahdus McLarenin oranssia Papaya Orange -tunnusväriä, mutta kokonaisuutena viimeistely on todella hillitty – jopa liiallisuuksiin asti.
Takaa McLaren-erikoismalli eroaa normaalista lähes huomaamattomalla hiilikuitukuvionnilla lasipinnan alla. Kuviota ei ole edes koko lasipinnan alla, vaan vain kaistale keskellä melko kapealla alueella kameroiden ja OnePlus-logon ympärillä. Lisäksi takapinnasta löytyy McLarenin logo. Varusteista kangasmaisesti pinnoitettu latauskaapeli on oranssi OnePlussan tutun punaisen sijaan, ja oranssia väriä on hieman myös uudessa Warp Charge 30 -laturissa.
Henkilökohtaisesti olisin toivonut McLaren-versioon OnePlus 6T:stä rohkeampaa eroa perusmallista. Nyt McLaren-mallia on jo muutaman metrin etäisyydeltä vaikea edes erottaa kiiltävänmustasta Mirror Black -perusmallista. Erottuvampia vaihtoehtoja designiksi olisivat olleet esimerkiksi laajemmin oranssi väritys tai pidemmälle viedyssä erikoismallissa lasisen takapinnan korvaaminen hiilikuidulla tai edes sen jäljitelmällä.
Mukana myyntipakkauksessa sentään toimitetaan aidon McLarenin hiilikuitupalasen sisältävä tyylikäs Salute to Speed -pysti sekä hiilikuitukuvioitu suojakuori.
Myös myyntipakkaus on tyylikkäästi hiilikuitukuvioitu. Puhelin on sijoitettu pakkauksessa mukana toimitettavan McLarenin ja OnePlussan historiaa läpikäyvän kirjasen sisään. Puhelimeen esiasennettu McLaren AR -sovellus herättää kirjan henkiin ja esimerkiksi sivuilla esiintyviä kuvia voi sen kanssa selata, ne muuttuvat videoiksi tai heräävät muuten eloon puhelimen näytön läpi katseltuna.
Lisäksi ohjelmistossa OnePlus 6T McLaren -puhelimessa on McLarenin tyyliä ja historiaa heijastavat animoinnit. Ohjelmistossakin olisi ollut mukava nähdä mukana enemmän esimerkiksi McLarenin menestysvuosia muistelevia taustakuvia esimerkiksi Ayrton Sennan ajoilta, Mika Häkkisen mestaruusvuosilta tai vaikkapa Kimin McLaren-vuosilta. Nyt mukana ei ole McLaren AR -sovellusta lukuun ottamatta mitään erikoista.
Warp Charge 30 selkeästi nopeampi pikalataus
OnePlus 6T McLarenin Warp Charge 30 -pikalataus toimii 30 watin teholla, kun aiemmin OnePlussan pikalataus on toiminut 20 watin teholla. OnePlussan uusikin pikalataus hyödyntää edelleen 5 voltin enimmäisjännitettä, mutta käytetyn virran määrää on kasvatettu 4 ampeerista 6 ampeeriin.
Vertailimme OnePlus 6T McLarenin Warp Charge 30 -latausta tavallisen OnePlus 6T:n tuttuun OnePlus-pikalataukseen. Ero osoittautui selkeäksi ladattaessa akku tyhjästä täyteen. Uusi Warp Charge 30 täyttää akkua huomattavasti nopeammin alkuvaiheessa, kun lataus aloitetaan aivan tyhjästä akusta. 20 minuutissa OnePlus 6T McLarenin akku ehti latautua jo 48 prosentin varaukseen, kun samassa ajassa tavallinen 6T OnePlussan aiemmalla pikalatauksella ylsi vasta 34 prosenttiin. 25 minuutista eteenpäin kumpikin pikalataus täyttää akkua melko tasaiseen tahtiin, kunnes 45 minuutin jälkeen OnePlus 6T McLarenin akku alkaa olla jo niin täynnä, että ero kaksikon välillä alkoi vääjäämättä kaveta.
Tyhjästä täyteen OnePlus 6T McLarenin akku latautuu alle 65 minuutissa.
Ero pikalataustapojen välillä päivittäisessä käytössä ei välttämättä tule tuntumaan aivan yhtä suurelta. Nopeusero latauksessa kun jää pienemmäksi, jos akun lataamista ei aloiteta tyhjästä. Esimerkiksi OnePlus 6T McLarenin akku latautui Warp Charge 30:lla 25 minuutissa 58 prosentista 93 prosenttiin. Yhtä pitkän ajan eli 25 minuuttia vei 6T:n akun latautuminen OnePlussan aiemmalla pikalatauksella 59 prosentista 90 prosenttiin.
OnePlus muistuttaa myös OnePlus 6T McLarenin yhteydessä, että uuden puhelimessa ja laturissa olevan mikropiirin sekä virranhallinnan ansiosta puhelin ei kuumene ladatessa. Tämän ansiosta puhelin ei hidastu ladattaessa mahdollisesti liian korkean lämpötilan takia rajoitetun suorituskyvyn myötä ja lataus toimii nopeasti myös käytön aikana. OnePlussan mukaan todellisessa käytössä sen uusi Warp Charge 30 -pikalataus on huomattavasti useimpia ladatessa enemmän kuumenevia kilpailijoita nopeampi.
RAM-käyttömuistin kasvulla 10 gigatavuun vähäinen merkitys
OnePlus 6T McLaren on myös ensimmäinen OnePlus-älypuhelin 10 gigatavun RAM-käyttömuistilla, ja samalla myös aivan ensimmäinen älypuhelin Suomen markkinoilla näin korskealla RAM-määrällä. Toistaiseksi OnePlus 6T on ollut saatavilla 6 ja 8 gigatavun RAM-käyttömuistilla varustettuna. RAM-muisti on käytön aikaista muistia, johon tallennetaan esimerkiksi avoinna olevia tietoja ja sovelluksia. Suurempi RAM-muisti auttaa pitämään näitä tietoja enemmän muistissa, mikä voi nopeuttaa hieman älypuhelimen toimintaa raskaassa käytössä.
Todellisuudessa ero on kuitenkin käytännössä olematon, osittain kenties koska 8 gigatavua RAM-muistia on yhä tarpeeksi ihan kaikkeen käyttöön. Vertailimme OnePlus 6T:tä ja OnePlus 6T McLarenia muutamalla raskaammalla pelillä sekä myös testiohjelmilla. Sovellusten ja pelien avautumisessa ja käytössä ei samat sarjat toistaen ollut selkeää eroa, kuten ei myöskään testiohjelmien tuloksissa – ei suuntaan taikka toiseen niin että paremmuutta kaksikon välillä kannattaisi lähteä tuomitsemaan.
Kokonaisuutena suuremman RAM-muistin tuoma parannus OnePlus 6T McLarenissa vaikuttaa siis hyvin marginaaliselta.
Hienointa OnePlus-puhelinta hakevalle oiva vaihtoehto
Lukuun ottamatta väritystä, suurempaa RAM-muistia ja tehokkaampaa pikalatausta, on OnePlus 6T McLaren yhtenevä muiden OnePlus 6T -mallien kanssa. OnePlus 6T uudisti suosittua keväällä esiteltyä OnePlus 6 -älypuhelinmallia hieman kookkaammalla, pienemmän loven sisältävällä 6,41 tuuman AMOLED-näytöllä, näyttöön sijoitetulla sormenjälkilukijalla sekä 12 prosenttia suuremmalla 3 700 milliampeeritunnin akulla akulla. Samalla OnePlus luopui erillisestä kuulokeliitännästä. Järjestelmäpiirinä on edelleen Qualcommin Snapdragon 845, ja myös 16 ja 20 megapikselin taka- ja 16 megapikselin etukamera pysyivät ennallaan.
Aiemmin arvostelussamme epäilimme hieman OnePlus 6T:tä, sillä tapahtuneiden muutosten myötä vanhempi OnePlus 6 tuntui yhä käytössä jopa mukavammalta. OnePlus 6T:n näyttöön sijoitettu sormenjälkilukija ei ole käytettävyydeltään yhtä yhtä hyvä kuin OnePlus 6:n taakse sijoitettu perinteinen lukija – vaikka toki erikoisuutena hieno onkin. Lisäksi moni OnePlus-käyttäjä jäi 6T:ssä kaipaamaan kuulokeliitäntää.
Mukavaa on, että OnePlus 6T McLaren tarjoaa muita 6T-malleja korkeammalle hinnalleen vastinetta myös teknisesti nopeammalla pikalatauksella ja suuremmalla RAM-muistilla ulkoisten avujen ja paketissa mukana tulevien ekstrojen lisäksi. Jos hakusessa on nyt hienoin ja ehkä myös parhain OnePlus-puhelin, valinta on helppo kohdistaa OnePlus 6T McLareniin. Vaikka kyseessä on erikoisversio, on hinta kuitenkin pidetty ominaisuuksiin nähden varsin kohtuullisena 699 eurossa toisin kuin esimerkiksi Huawein parin tonnin Porsche Design -malleissa.
OnePlus 6T McLaren Editionin tekniset tiedot
- Lasi-alumiinirakenne
- 6,41 tuuman Optic AMOLED -näyttö 19,5:9-kuvasuhteella ja 2340×1080 pikselillä, lovi yläreunassa, Gorilla Glass 6 -lasi
- Sormenjälkilukija näytössä
- Kaksoiskamera takana: 16 megapikselin pääkamera 1,22 mikronin pikselikoolla (Sony IMX 519) ja 20 megapikselin toinen kamera 1,0 mikronin pikselikoolla (Sony IMX 376K), aukkojen koot f/1,7, optinen kuvanvakain pääkamerassa, kaksisävyinen LED-kuvausvalo
- Videokuvaus 4K (30 / 60 fps), 1080p (30 / 60 fps) ja 720p (30 fps), hidastuskuvaus 1080p (240 fps) ja 720p (480 fps)
- Etukamera 16 megapikseliä (Sony IMX 371) f/2,0-aukolla ja 1,0 mikronin pikselikoolla, videokuvaus 1080p (30 fps) ja 720p (30 fps)
- Kahdeksanytiminen Qualcomm Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri (jopa 2,8 GHz)
- 10 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR4X)
- 256 gigatavua tallennusmuistia (UFS 2.1), ei muistikorttipaikkaa
- Kaksi SIM-korttipaikkaa
- 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys (kategoria 16/13, jopa 1 Gbit/s / 150 Mbit/s)
- Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet
- GPS / GLONASS / BDS / Galileo -paikannus
- USB-C (USB 2.0) -liitäntä (ei erillistä kuulokeliitäntää)
- Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / valoisuuden tunnistin / läheisyyden tunnistin / Hall-tunnistin
- 3 700 milliampeeritunnin akku OnePlus Warp Charge 30 -pikalatauksella (30 W, 5V / 6A)
- Android 9 Pie -käyttöjärjestelmäversio + OxygenOS