Teuvo Hakkarainen veropetostutkinnastaan: "Minulla on nyt aikaa lähteä istumaan"

Perussuomalaisten entinen kansanedustaja ja europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen ihmettelee, miksi hänestä tehdään veronkiertäjää. Hän kertoo maksaneensa kaikki veronsa kuten kuuluukin.

Poliisi on saanut esitutkinnan valmiiksi Teuvo Hakkaraisen epäillystä törkeästä veropetoksesta.

Sisä-Suomen poliisilaitos on tutkinut Verohallinnon pyynnöstä, onko "onko eräs luonnollinen henkilö veron välttämistarkoituksessa laiminlyönyt verotusta varten säädetyn velvollisuutensa Euroopan parlamentilta saamiensa tulojen osalta."

Tapauksesta on nyt toimitettu esitutkinta, jossa rikosnimikkeenä oli törkeä veropetos. 

Asianosaiset on kuulusteltu ja esitutkintapöytäkirja on toimitettu syyttäjälle syyteharkintaa varten. Tutkinta on kohdistunut tutkintapyynnön mukaisesti verovuosiin 2020 ja 2021.

Vältetyn veron määrä nousee useampaan kymmeneen tuhanteen euroon. 

Verohallinto on asianomistajan asemassa ilmoittanut, ettei se esitä vahingonkorvausvaatimusta verojen tultua maksetuksi.

Poliisi ja syyttäjä eivät ota kantaa epäillyn henkilöllisyyteen. 

"Mikä on se rikos?"

Hakkarainen kertoo MTV Uutisille ihmettelevänsä sitä, miten hän on voinut julkisia tietoja huijata ja mikä on se rikos, josta häntä syytetään, kun hänelle ei esitetä edes vahingonkorvausvaatimusta.

Hän myös sanoo maksaneensa kaikki veronsa.

– Julkisia tietoja ei voi pimittää millään tavalla. Olen jälkiveroina aina maksanut verot. Ja jos ilmoitus jää tekemättä, yrittäjänä joutuu maksamaan veronkorotuksen. Nyt vain se ilmoitus jäi tekemättä; se oli muistaakseni vuonna 2019. Siitä tuli veronkorotus. Se oli muistaakseni jotain 500 euroa.

– Se on näin hoidettu aina, niin mikä ihme tässä nyt on? Hakkarainen kysyy.

Hakkarainen kertoo, että jos tapauksen tutkintaa ei nyt saada loppuun hän itse tekee asiasta tutkintapyynnön.

– Minä haluan tietää, mikä rikollinen minä olen. Ja jos syyttäjä nostaa siitä syytteen, sitten lähdetään linnaan tiilenpäitä laskemaan. Minulla on nyt aikaa lähteä istumaan vaikka pidemmäksikin aikaa, kertoo europarlamentin jättänyt Hakkarainen.

Alkoholi ja politiikka jäivät taakse

Hakkarainen kertoo olevansa muutoin tyytyväinen elämäänsä ja erityisesti siihen, että politikka on jäänyt taa. Hän kertoo parhaillaan keskittyvänsä kuolinpesältä hankkimansa vanhempien kotitalon kunnostukseen Viitasaarella.

Hän kertoo myös jättäneensä alkoholin ja olevansa siitä tyytyväinen.

– Voin kertoa ilouutisia: en ole alkoholia käyttänyt pitkiin, pitkiin aikoihin. Olen niin iloinen, että pääsin koko litkusta. Se on se toinen Teuvo niin karmea tapaus. 

Lue myös:

    Uusimmat