Teuvo Hakkaraista epäillään törkeästä vero­petoksesta

Poliisi on saanut esitutkinnan valmiiksi entisen europarlamentaarikon Teuvo Hakkaraisen epäillystä törkeästä veropetoksesta. 

Poliisi ei kerro tiedotteessaan epäillyn nimeä eikä myöskään syyttäjä vahvista henkilötietoa, mutta Teuvo Hakkarainen on aiemmin kertonut tutkinnasta, joka kohdistuu siihen, miksi hän ei ole tehnyt selvitystä verottajalle europarlamentista saamistaan tuloista, jotka ovat julkisia.

Verohallinto toimitti aiemmin Sisä-Suomen poliisilaitokselle tutkintapyynnön, jossa se pyysi poliisia tutkimaan, onko eräs ihminen veron välttämistarkoituksessa laiminlyönyt verotusta varten säädetyn velvollisuutensa Euroopan parlamentilta saamiensa tuloista. 

Tapauksesta on nyt toimitettu esitutkinta, jossa rikosnimikkeenä on ollut törkeä veropetos. 

Asianosaiset on kuulusteltu ja esitutkintapöytäkirja on toimitettu syyttäjälle syyteharkintaa varten. Tutkinta on kohdistunut tutkintapyynnön mukaisesti verovuosiin 2020 ja 2021.

Vältetyn veron määrä nousee useampaan kymmeneen tuhanteen euroon. 

Verohallinto on asianomistajan asemassa ilmoittanut, ettei se esitä vahingonkorvausvaatimusta verojen tultua maksetuksi.

Hakkarainen kommentoi MTV Uutisille ihmettelevänsä sitä, miten hän on voinut julkisia tietoja huijata ja mikä on se rikos, josta häntä syytetään, kun hänelle ei esitetä edes vahingonkorvausvaatimusta.

Lue myös:

    Uusimmat