Therese Johaug hermostui suomalaishiihtäjään kesken olympiakisan – "Hän jotain siinä huusi"

Suomen naisten viestijoukkueen toisella hiihtäjällä Johanna Matintalolla oli pieni selkkaus Norjan Therese Johaugin kanssa kesken olympiakisan.

Matintalo pääsi lähtemään toiselle osuudelle neljäntenä, noin 15 sekuntia Norjan ja Johaugin edellä.

Matintalo joutui avaamaan osuuden hiihtämällä yksin, ja hän tiesi, että Johaug ja Ruotsin 2. osuuden hiihtäjä Ebba Andersson tulevat kovaa takaa.  

– Omasta mielestäni onnistuin kohtuullisen hyvin. Venäjä ja Saksa olivat jonkin verran vaihdossa karussa, niin koin, ettei heitä ole järkevää yrittää ottaa kiinni, Matintalo totesi viitaten viestin voittaneen Venäjän Natalia Neprjajevaan ja hopeayllättäjä Saksan Katharina Hennigiin.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Johaug ja Andersson tulivat Matintalon kantaan ensimmäisen 2,5 kilometrin lenkin lopussa. Suomalainen roikkui hyvin mukana, sillä ero Johaugiin oli vaihdossa vain vajaat kolme sekuntia.

– Olen tyytyväinen, että pystyin tulemaan vaihtoon heidän kanssaan samaan aikaan.

Johaug suutahti Matintalolle matkan aikana.

– Hän minulle jotain kerran siinä huusi. Muutaman kerran ehkä osuin hänen suksenkannoilleen. Hän on minua aika paljon lyhyempi, ja meillä on aika erilaiset hiihtotyylit. Oli välillä aika vaikea sovittaa hiihtoa siihen hänen peesiinsä, Matintalo selvitti.

Suomalainen ei täysin kuullut, mitä Johaug sanoi.

– Ymmärsin viestin kyllä, hän naurahti.

Suomi oli lopulta neljäs, kun Krista Pärmäkoski taipui ankkurien lopputaistelussa Ruotsin sprinttiolympiavoittajalle Jonna Sundlingille 0,5 sekunnilla.  

– Onhan tämä pettymys, sillä lähdimme mitalista taistelemaan.

Lue myös:

    Uusimmat