Etelä-Korealaiset tiedemiehet ovat keksineet laseria käyttävän "ruiskun", joka käyttää juuri oikeaa voimaa saadakseen injektoitua lääkkeen potilaan ihon alle. Uudenlaisen rokotteen kerrotaan olevan lähes täysin kivuton.
Soulin yliopistossa on saatettu tehdä lääketieteen historiaa, sillä tutkijoiden kehittämä minimaalisen pieni laser pystyy ruiskuttamaan lääkkeen potilaaseen kivutta. Samantyyppisiä lasereita on jo käytetty kasvojen esteettisiä hoitoja tekevien ihotautilääkärien keskuudessa.
Yliopiston professori Jack Yoh on yhdistänyt laserin pieneen sovittimeen, jonka sisältää potilaaseen ruiskutettavaa nestemäistä lääkettä. Lisäksi laserissa on vettä sisältävä kammio, joka varmistaa lääkkeen kulkemisen potilaaseen. Laserruiskutus kestää vain silmänräpäyksen, ja lääkesuihkun halkaisija on vain hieman yhtä ihmisen hiusta paksumpi.
Laseria on testattu laboratorioeläimillä, ja testien mukaan lääkesuihku ulottuu noin muutaman millimetrin ihon alle vahingoittamatta kudosta. Keksintö saattaa mullistaa tulevaisuudessa rokotteiden laiton, ja Yoh kehitteleekin tiiminsä kanssa edullisempia lasereita hyödyntäviä ruiskuja. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Daily Mail.
(MTV3)