Ville Myllyrinteen mukaan komedian kirjoittaminen vaikeutuu iän myötä.
Monille saattaa tulla yllätyksenä se, että Penkinlämmittäjät-vakiopanelisti Ville Myllyrinne, 48, on yksi viime vuosina yleiseen termistöön iskostuneen setämies-termin luojista.
Setämies-sketsi näki päivänvalon ensi kertaa Ketonen & Myllyrinne -sarjassa. Ohjelmaa näytettiin vuosina 2006-2010.
– Setämies syntyi sattumalta, kun koitin epätoivoisesti kirjoittaa vitsiä, Myllyrinne muistelee MTV Uutisille.
Myllyrinteen mukaan termi on yleistynyt, koska se syntyi oikeaan aikaan.
– Eihän se ole ansiotani, että siitä on tullut poliitikkojenkin käyttämä standardi. Sketsi osui oikeanlaiseen maaperään. Jos joku väittää, että setämies olisi ollut olemassa aikaisemmin, puhuu palturia.
Lähimmäksi osuu Vesa-Matti Loirin esittämä jätkämies-termi Spede show'ssa.
– Se on lähimpänä, mihin tuon sanan kanssa päästään, hän tiivistää.
Lue myös: Koomikko repi huumoria Ruotsin kisa-asuista – "Kello kahdelta ylimääräinen kierros vanhustenkodissa"
Komedian luominen on muuttunut iän myötä haastavammaksi.
– Komediaa tehdessä tulin neitseelliseen ympäristöön vuonna 1999. Siitä on nyt yli 20 vuotta aikaa ja olen esittänyt itselleni kysymyksen siitä, mikä todella on hauskaa. Olen saanut tehdä tätä niin kauan, että kaikenlainen luonnollinen polttoaine on käytetty.
Naisten iskeminen baarissa tai muut nuoruuden kömpelyyteen viittaavat vitsit eivät yksinkertaisesti toimi samalla tavalla varttuneemmalla iällä.
– Se tyyli alkaa tuntua tällä hetkellä vähän liian helpolta. Ikäluokkani koomikot alkavat olla mielestäni vähän kadoksissa, Myllyrinne pohtii.
Moni muistaa tämän kaksikon erityisesti Ketonen & Myllyrinne -sketsisarjasta.MTV Oy, All rights reserved
Taitavana koomikkona tunnetusta Myllyrinteestä ei ensisilmäyksellä uskoisi, että tähtäimessä ei ollut kyseiselle sektorille tähtäävä ura, vaan jotain aivan muuta.
– Olin ajatellut, että olen hyvin vakava ja enemmän sankarihenkilö kuin koomikko. Tämä kuva romahti kuitenkin aika nopeasti.
Pitkän uran salaisuus on ollut ennen kaikkea hauskuuden analysoimista. Hyvänä esimerkkinä näyttelijä pitää klassikkosarjaansa Ketonen & Myllyrinne.
– Teimme 10-15 vuotta synkistelyä ja omille peloille nauramista. Olimme Kari Ketosen kanssa epävarmoja itsestämme ja teimme huumoria esimerkiksi naisten tapaamisesta ravintolassa.
Mutta millaiset asiat sitten ovat hauskoja?
– Usein omahyväiset, traagiset hahmot jotka esiintyvät mielellään pelastajina tai viisaina ihmisinä ovat mielestäni koomisia. Olen esittänyt paljon kaikenlaisia mulkeroita, koska ne ovat huvittavia.
Lopullinen kysymys lienee se, onko Myllyrinne siviilielämässäkin todella hauska?
– Olen kohtuullisen nohevaa seuraa siviilissäkin. Elämänkatsomukseni on, että mielummin nauran kuin itken.