- pala tofua - pala lohta - 1 l vaniljajäätelöä - Fazer Sininen -suklaalevy
Markus Maulavirran ja Tiia Hautalan menu:
Maustelohta ja punasipulisoijaa
pala lohta kardemumman siemeniä murskattuja mustapippureita curryjauhetta punasipuleita loraus soijaa loraus punaviiniä
Paahda mausteet kuivalla kuumalla pannulla koko ajan hämmentäen. Kiehauta sipuliviipaleet punaviinisoijassa. Jäähdytä ja tarjoa lohen kanssa.
Tiristettyä tofua
persiljan oksia ruisjauhoja perunajauhoja öljyä tiristämiseen
Kasta tofu jauhoihin. Keitä tofutangot öljyssä rapeiksi ja laita sen jälkeen persiljan oksia kuumaan öljyyn ja keitä rapeaksi.
Jäätelöä ja suklaakastiketta
Sulata suklaata kattilassa. Kaada kastikkeeksi vaniljajäätelön päälle.
Paahdettua lohta ja tiristettyjä perunoita
pala lohta perunasuikaleita
Laita lohipala pannulle nahkapuoli alaspäin ja anna kypsentyä reilusti yli puolenvälin. Käännä lihapuoli alaspäin ja paista sen verran että ruskistuu. Tarjoa tiristettyjen perunoiden kera. (Lisäksi voit tehdä sitruunamajoneesia.)
Limemarinoitua lohta
lohta sitruuna oliiviöljyä
Purista sitruunasta mehua. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi. Kasta lohiviipaleet limemehuun hetkeksi. Asettele lautaselle ja pirskottele päälle oliiviöljyä ja myllytä päälle mustapippuria.