Tilaisuus teki varkaan: Asunnosta poistettu mies varasti poliisilta luotiliivit

Mies sai tuomion alkoholia hamunneesta murtovarkaudesta ja poliisin suojaliivien anastamisesta.

Poliisien suojaliivien viemisessä tilaisuus vaikuttaa tehneen varkaan. Poliisipartio oli viime vuoden helmikuussa espoolaisessa asunnossa henkilön itsetuhoisuutta koskevalla tehtävällä. 

Tehtävän aikana partio poisti asunnosta miehen. Mies kuitenkin päätti viedä ulkona olleesta poliisiautosta taktiset suojaliivit.

Muutamaa tuntia myöhemmin mies tavattiin mainittujen luotiliivien kanssa, mikä teki hänestä myös epäillyn tekoon. Mies väitti, että ei ole vienyt liivejä, vaan joku toinen oli vienyt ne ja myynyt hänelle. 

Oikeus piti kuitenkin epäuskottavana, että näiden muutamien tuntien aikana joku henkilö olisi ehtinyt viedä liivit ja myydä ne asunnosta poistetulle miehelle, joka itse oli mainitun poliisipartion kanssa ollut tekemisissä.

Jäädessään kiinni mies oli omien henkilötietojensa sijaan antanut poliisille veljensä henkilötiedot.

Viinasaalis sohvassa

Mies oli lisäksi kuukautta myöhemmin toisen miehen kanssa murtautunut ravintolaan ja vienyt sieltä alkoholia. 

Myöhemmin viedyt alkoholijuomat ja sorkkarauta löytyivät erään asunnon sohvaan kätkettyinä. Myös tämän teon jälkeen hän oli antanut poliisille omien henkilötietojensa sijaan veljensä henkilötiedot.

Mies tuomittiin kahdesta varkaudesta ja kahdesta väärän henkilötiedon antamisesta. Oikeus kuitenkin katsoi, että miehen tekojen jälkeen saama ehdoton vankeusrangaistus ryöstöstä oli riittävä seuraamus myös näistä rikoksista.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat