Pääkaupunkiseudulla ryhdytään tunnistamaan korkean riskin ravintoloita, kertoo pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä.
Tunnistamisella pyritään puuttumaan niin sanottuihin korostuneen riskin ravintoloiden toimintaan ja riskikäyttäytymiseen.
Lue myös: THL:n Mika Salminen vahvistaa: Tämän päivän koronatartuntaluvut ovat tähän asti isoimmat Suomessa
Lisäksi ryhmä suosittelee yksityisiä elinkeinonharjoittajia edellyttämään asiakkailtaan kasvomaskin käyttöä kaikissa tilanteissa, joissa tapahtuu kohtaamisia ihmisten välillä.
Tavoitteena on ehkäistä koronaviruksen leviäminen erityisesti ravintoloissa, yksityisissä ja julkisissa palveluissa sekä yksityistilaisuuksissa.
Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän muodostavat Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS) ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto.