"Todellinen parisuhteen tappaja" – ethän sorru tähän? Asiantuntija jakaa yhden neuvon, joka jokaisen pariskunnan pitää kuulla

Kyllä sitä pääsee toisen vioista, kun pääsee ensin omistaan? Deittivalmentaja kertoo parhaan kuulemansa parisuhdevinkin, joka saa sinut katsomaan suhdettasi uusin silmin.

Oletko koskaan pysähtynyt kuuntelemaan itseäsi silloin, kun kritisoit kumppaniasi tai huudat hänelle? Tätä kysyy deittivalmentaja Bela Gandhi  Today-sivuston kirjoituksessaan.

Gandhi tietää kertoa, että et tuskin kuulostaa huutaessasi rakastavalta ja kannustavalta puolisolta. Asiantuntija kehottaakin ajattelemaan, millaiset asiat ärsyttävät sinua puolisossasi. Liittyvätkö asiat hänen persoonaansa tai tapoihinsa?

"Jos alituisesti valitat..."

Gandhi kertoo nimittäin lukeneensa useita vuosia sitten neuvon, joka osui ja upposi: "Jos alituisesti valitat kumppanistasi, heijastat luultavasti omia epäilyjäsi ja epävarmuuksiasi kumppaniisi. Katso sanojasi peilinä."

– Tämä muutti tavan, jolla näin oman ja asiakkaideni parisuhteet, asiantuntija paljastaa ja toteaa, että tapa voi olla oikea "parisuhteen tappaja", jos siihen ei puututa.

Gandhi kertoo asiakkaastaan Annabellestä, joka valitti aina aviomiehensä taloustaitojen puutteesta. Mies ei osannut käsitellä raha-asioita niin järjestelmällisesti kuin Annabelle olisi toivonut.

– Tämä oli jatkuva riidanaihe heidän parisuhteessaan.

Lamppu syttyi

Kun Annabelle tuli kertomaan ongelmistaan Gandhin vastaanotolle, tämä epäili todellisten ongelmien piilevän Annabellen omassa rahankäytössä. Niinpä Gandhi alkoi kysellä tämän menneisyydestä ja suhteesta rahaan. Paljastui, ettei Annabelle koskaan ollut kovin hyvä käsittelemään rahaa ja oli saanut kuulla siitä toistuvasti kritiikkiä myös perheeltään.

Gandhi kuvailee, että oli kuin lamppu olisi syttynyt Annabellen päässä, kun tämä tajusi itsekin, mistä oli kyse.

– Sen sijaan, että hän olisi ratkaissut omat ongelmansa ja muuttunut paremmaksi rahankäyttäjäksi, hän jatkoi miehen sättimistä jokaisesta tämän tekemästä liikkeestä (heijastaen omia epävarmuuksiaan häneen).

"Käännekohta heidän parisuhteessaan"

Kun Annabelle koki valaistumisen ja ymmärsi, kuinka tuhoisaa hänen käytöksensä oli parisuhteelle, hän päätti yhdessä Gandhin kanssa, että hänen itsensä pitäisi muuttaa suhdettaan rahaan. Ensialkuun Annabelle ilmoittautui kurssille, jolla taitoja opeteltiin.

Kun Annabellesta tuli fiksumpi rahankäyttäjä, myös itsevarmuus kasvoi ja sen sijaan, että hän olisi kritisoinut aviomiestään, hän alkoi arvostaa häntä.

– Se oli käännekohta heidän parisuhteessaan, ja kitka tämän aiheen ympärillä käytännöllisesti katseon hävisi. Iso muutos oli se, että Annabelle ymmärsi projektionsa – ja lopetti sen.

"Todellinen parisuhteen tappaja"

Gandhi kertoo, ettei projektio kannattaa ottaa vakavasti, sillä se voi todella tehdä hallaa suhteelle.

– Projektiota voi tapahtua useimmissa suhteissa – eikä se melkein koskaan ole hyvä asia. Meistä voi tuntua merkityksettömiltä, ja syytämme ystäviämme siitä, että he saavat olomme tuntumaan merkityksettömältä. Pelkäämme, että olemme huonoja vanhempia, joten osoittelemme vikoja muissa vanhemmissa. Tunnemme itsemme ylipainoisiksi, joten arvostelemme naisia siitä, mitä heillä on yllään. Projektio voi olla kuolettavaa ja todellinen parisuhteen tappaja.

– Kun huomaat ajattelevasi tai sanovasi jotain pahaa toisesta, katso peiliin ensin, ja katso, ovatko sanasi sinun peilisi.

Lähde: Today

Lue myös:

    Uusimmat