Toimittaja Kirpi Uimonen muistaa elävästi Anthony Hopkinsin käyttäytymisen muutoksen – työskentelee maailmantähtien kanssa Hollywoodissa

Tällaisia Hollywood-tähdet ovat toimittaja Kirpi Uimosen mielestä 1:18
Katso videolta, millaisia Hollywood-tähdet ovat Kirpi Uimosen mielestä.

Toimittaja-kirjailija Kirpi Uimonen on tunnettu erityisesti siitä, että hän on työskennellyt monen kansainvälisistä elokuvista tutun Hollywood-tähden kanssa. Nyt Uimonen kertoo, miten se onnistui. 

Toimittaja Kirpi Uimonen on työskennellyt Hollywoodissa, Los Angelesissa yli 20 vuotta. Hänen mieleensä on jäänyt menneiltä vuosilta esimerkiksi näyttelijä Anthony Hopkinsin käyttäytymisen muutos. 

– Hän saattoi olla todella hankala, mutta hän itsekin sanoi, että 80 vuotta täytettyään hänelle tapahtui muutos. Nykyään hän on satusetä, joka kertoo tarinoita ja jaarittelee, ja tulee miettineeksi, että missä on se Anthony Hopkins, joka lähti pressikonferenssista kesken pois, kun ei pitänyt kysymyksistä, Uimonen kertoi Huomenta Suomessa  29. syyskuuta. 

Toimittajuus ulkomailla ei ollut Uimosen lapsuudenhaave, vaan unelmana oli asua Etelä-Ranskassa ja kirjoittaa rikosromaaneja.

– Päädyin Hollywoodin sen myötä, kun kävin moikkaamassa kavereitani vuonna 1999, ja sillä matkalla, tyypillisesti tai epätyypillisesti, rakastuin. Minun oli helpompi muuttaa Los Angelesiin kuin silloisen mieheni tänne, kun puhutaan ihan maahanmuuttopolitiikasta, Uimonen kertoi.

Uimonen sai jalan oven väliin Hollywoodissa, koska hänellä oli Suomessa hyvät kontaktit elokuva- ja musiikkialan ihmisiin. Hän teki haastatteluja 8–9 vuotta, kunnes Hollywood Foreign Press Association -toimittajajärjestö kysyi Uimosta jäsenekseen.

– Silloin fokus muuttui Los Angeles -painotteiseksi, ja pääsin tekemään järjestön kautta haastatteluja lehdistötilaisuuksiin. Se oli pitkäjänteistä jalkatyötä, ja ihmiset tykkäsivät minusta luultavasti enemmän persoonana kuin edes tiesivät, millaisia juttuja kirjoitan. Eihän kukaan lue siellä suomeksi, Uimonen selvensi. 

Katso jutun alussa olevalta videolta, millaisia Hollywood-tähdet Kirpi Uimosen mielestä ovat.

Alta voit katsoa haastattelun kokonaisuudessaan.

Lue myös:

    Uusimmat