Tökerö Schumacher-lausunto suututti: F1-pomo pyysi sanojaan anteeksi

Williamsin F1-pomo James Vowles on pyytänyt anteeksi Mick Schumacherista esittämäänsä lausuntoa.

Vowles luonnehti Schumacheria ”ei erityiseksi” kuljettajaksi sen jälkeen, kun media kysyi häneltä perusteluita 21-vuotiaan Franco Colapinton valintaan kisakuskiksi Logan Sargeantin saatua potkut tällä viikolla.

– Luulen, että molemmat heistä sopivat kategoriaan ”hyvä, muttei erityinen”. Mielestäni meidän pitää olla suorasanaisia tästä. Mick ei ole erityinen, hän olisi ollut vain hyvä, Vowles kommentoi valintaprosessia Italian GP-viikonloppuna.

Tapa, jolla Williams-pomo muotoili asian, kohautti mediaa Monzan varikolla. F1-legenda Michael Schumacherin poika voitti sekä F2- että F3-mestaruudet ennen nousuaan F1-sarjaan Ferrarin akatemiakuskina, mutta tie katkesi kahden Haasilla ajetun kauden jälkeen vuonna 2022.

Schumacher on toiminut kahden viime kauden ajan Mercedeksen varakuljettajana. Hänet on useasti yhdistetty vapaina oleviin F1-kisakuskin paikkoihin, mutta joka kerta valinta on kohdistunut toiseen nimeen.

Muun muassa Mercedeksen Toto Wolff kommentoi viikonloppuna, että Vowlesin olisi ollut parempi pitää mielipiteensä Schumacherin ajotaidoista omana tietonaan. 

– Hän sanoo joskus asiat liian suorasukaisesti. Tuo oli lausunto, jonka hän olisi voinut jättää sanomatta, Wolff kritisoi suojattinsa arvostelemisesta Sky Sportsille.

Vowles päätyi pahoittelemaan kommenttiaan lauantaiaamuna.

– Haluan pyytää Mickiltä anteeksi. Hän ei ole tehnyt mitään vaatimuksia, mutta minulle se on tärkeää, koska hän on minulle uskomattoman läheinen, ja tämä tuli ulos vain täysin väärällä tavalla, Vowles sanoi F1 TV:n haastattelussa Motorsport.comin mukaan.

Vowles kertoo, ettei halunnut painaa Schumacheria alas. Tallipäällikön mukaan kuljettajan valinta Mercedeksen varakuskiksi kertoo, että tämä on vahva kandidaatti kisakuskin paikalle, mutta Williamsilla Schumacherin valinta ei kuitenkaan ollut harkinnassa.

– Kun luin otsikot tänä aamuna, niistä nousi esiin sanan ”erityinen” käyttö Mickin kohdalla. Haluan todella selventää, mitä tarkoitin, Vowles totesi.

– Mitä sanaan erityinen tulee, niin käytän sitä puhuttaessa moninkertaisista maailmanmestareista, kuten Ayrton Sennasta ja Lewis Hamiltonista. Se oli tietysti hölmösti tehty, koska heihin aina verrataan.

Lue myös:

    Uusimmat