- 7 pientä luumutomaattia - rucolaa - kassler-lihaa - tonnikalafile - 3 jalopenoa - mozzarella-juustoa - mustikoita
Harri Syrjäsen ja Tomi Metsäkedon menu:
Rucola-mustikkasalaatti
nippu rucolaa 2 rkl mustikkaa 1 rkl punaviinietikkaa 1 dl oliiviöljyä 1 chili
Laita mustikat, etikka sekä öljy astiaan ja soseuta sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja sokerilla. Paahda chilin pinta avoliekillä, kuori ja halkaise. Sekoita mustikka-vinegretti sekä rucola ja laita paahdettu chili päälle.
Grillattua kassleria
200 g possun kassleria 1 iso uuniperuna
barbequr-kastike:
1 rkl ketsuppia 1 tl sinappia 1 tl hunajaa 1/4 sipulia pätkä chiliä suolaa pippuria
Sekoita juoksevat aineet keskenään. Pilko sipuli ja chili hienoksi ja lisää joukkoon. Mausta. Pyörittele kassleri kastikkeessa ja grillaa. Leikkaa peruna ranskalaisiksi ja paista öljyssä.
Mustikkamuffinssi
1 dl vehnäjauhoja 50 g voita 50 g sokeria 2 rkl mustikoita ripaus leivinjauhetta
Sekoita ainekset tehosekoittimessa ja laita vuokaan. Paista uunissa15 min. 220 c:ssa.
Mustapippuripaneerattu tonnikala
100 g tonnikalaa 1 rkl mustapippuria rouhittuna 3 kirsikkatomaattia pala mozzarellaa rucolaa
Pyörittele tonnikala pippurissa ja paista kevyesti. Sekoita loput ainekset keskenään salaatiksi ja mausta oliivi öljyllä.
Tonnikalasalaatti
100 g tonnikalaa 1 mozzarella rucolaa basilikaa 3 kirsikkatomaattia
Grillaa tonnikala ja pilko loput ainekset. Leikkaa tonnikala kuutioiksi ja sekoita ainekset salaatiksi. Kaada päälle oliiviöljyä.