Tomia, 31, vastaan vedettiin veitset – urheilijalle jäi vain yksi vaihtoehto: "Tekivät hyvin selväksi, että tappaisivat minut"

Brittiläisen ultrajuoksija Tom Evansin, 31, henkeä uhattiin kesken lenkin Etelä-Afrikassa. Evans joutui luopumaan arvo-omaisuudestaan selviytyäkseen, Athletics Weekly ja The Mirror kertovat.

Evans oli juoksemassa yksin Etelä-Afrikan Kapkaupungissa Pöytävuorella, kun kaksi miestä pysäytti hänet ryöstöaikeilla. Vaikka Evansilla oli yksinään alivoima, hän onnistui taistelemaan miesten häneltä jo kaappaaman matkapuhelimen takaisin itselleen.

Sitten toinen vastassa olleista miehistä veti kuitenkin esiin viidakkoveitsen ja keittiöveitsen.

– Kun veitsi oli kurkullani, he tekivät hyvin selväksi, että tappaisivat minut, jos jatkaisin taistelemista, joten lopetin, Evans sanoo.

Miehet ryöstivät Evansilta iPhonen ja kellon, jotka molemmat olivat arvoltaan noin 2 500 puntaa eli noin 2 900 euroa. Tämän lisäksi he huomasivat Evansin vihkisormuksen ja uhkasivat leikata sen pois.

Evans pohti vaimonsa haluavan mieluummin takaisin hänet elävänä kuin sormuksen. Evans luopui sormuksesta, vaikka se olikin vaikea pala.

"Erittäin surullista"

Kun miehet olivat saaneet tavarat oli Evansilta, he käskivät urheilijaa olemaan seuraamatta heitä. Evans lähtikin juoksemaan karkuun.

Evans ilmoitti tapahtuneesta eteenpäin, mutta viranomaiset eivät etsinnöistä huolimatta onnistuneet löytämään merkkejä mieskaksikosta.

Evansin oli määrä osallistua Kapkaupungissa 100 kilometrin juoksukilpailuun, mutta hän koki olonsa liian turvattomaksi ja lensi takaisin kotiin.

– Olen matkustanut ympäri Afrikkaa ja saanut hienoja kokemuksia, mutta tämä oli ensimmäinen kertani Etelä-Afrikassa ja Kapkaupungissa, ja on erittäin surullista, että jouduin lähtemään.

Evans kuvailee kohtaamistaan miesten kanssa traumaattiseksi. Hän ei ole varma, palaako hän joskus vielä takaisin Etelä-Afrikkaan.

Evans on edustanut Isoa-Britanniaa maasto- ja polkujuoksukilpailuissa ja saavuttanut menestystä ultramatkoilla.

Lue myös:

    Uusimmat