Nigiri
- 2,5 dl sushiriisiä
- 3 dl vettä
- riisiviinietikkaa
- suolaa
- pippuria
Huuhtele riisi reilu minuutti juoksevan veden alla.
Yhdistä riisi ja vesi riisinkeittimeen.
Keitä 15-18 min ja kaada siivilään jäähtymään.
Mausta ja muotoile.
- 100 g tonnikalaa (blue fin sashimi)
- wasabia
- soijakastiketta
- hillottua inkivääriä
- riisiviinietikkaa
Leikkaa tonnikalasta ohuita viipaleita ja tarjoile hillotun inkiväärin ja wasabin kera.
Bonito Tataki
- 200 g tonnikalaa
- 1 prk anjoviksia
- 1 solo valkosipuli
- kapriksia
- suolaa
- pippuria( mustaa)
- ruohosipulia
Paahda mustapippuri kuivalla pannulla ja jauha.
Leikkaa valkosipuli ohuiksi viipaleiksi ja paahda tilkassa öljyä.
Paahda tonnikala pannulla joka kantiltaan. Hiero maut pintaan.
Valuta anjovis.
Leikkaa tonnikala ohuiksi viipaleiksi ja kokoa lautaselle
Tarjoa misokastikkeen kera
Miso
- 1 dl japanilaista sakea
- 1 dl mirin-kastiketta
- 300 g misotahnaa
- 150 g tummaa kidesokeria
Kiehauta mirin-kastike ja sake kattilassa
Lisää misotahna joukkoon hiljalleen koko ajan sekoittaen
Lisää joukkoon lopuksi sokeri kahdesa erässä. ÄLÄ POLTA/RUSKISTA!
Tarkista maku ja tarjoile
Miedosti savustettua tonnikalaa ja pehmeää polentaa
- 200 g tonnikalaa
- 1 rkl seesaminsiemeniä
- 1 rkl korianterin siemeniä
- suolaa
- pippuria( mustaa)
- savustuspussi
Paahda seesamit, korianterit ja pippurit pannulla.
Jauha
Paahda tonnikala kantti X kantti.
Hiero maut pintaa ja kypsennä uunissa savustuspussissa 250c 1-2 min.
Tarjoile.
Polenta
- 30 g polentajauhoja
- 1 dl kanalientä
- 1,5 dl kermaa
- ruohosipulia
- tryffeliöljyä
- 2-3 rkl voita
- 1 salottisipuli
- suolaa
- valkopippuria
Hienonna sipuli.
Kuullota voissa ja lisää polentajauhot.
Lisää kanaliemi ja kerma.
Keitä 15-20 min, kunnes ryynit alkavat pehmentyä.
Lisää loppuvaiheessa pilkottu ruohosipuli ja tryffeliöljy.
Lisää tarvittaessa vielä voita, tarkista maku ja tarjoile
Mantelivaahto
- ½ fenkolia
- 1 varsisellerin varsi
- 2 salottisipulia
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 oksa timjamia
- ½ rkl vehnäjauhoja
- 3 dl kanalientä
- 2 dl kermaa
- 2 rkl voita
- 100 g paahdettuja mantelilastuja (paahda kuivalla pannulla/uunissa)
- suolaa
- pippuria
- 1-2 laakerinlehteä
- oliiviöljyä kuullotukseen
Kuori ja pilko vihannekset.
Kuullota vihanneksia muutama minuutti.
Lisää kanaliemi.
Paahda mantelilastut.
Lisää yrtit ja lastut.
Keitä hiljalleen 15-20 min ja anna maustua hetki.
Kiehauta ja lisää kerma.
Siivilöi. Lisää lopuksi voi.
Tarkista maku ja vaahdota sauvasekoittimella.