- 400g tuoretta tonnikalaa
- 1tl nelimaustetta
- 1tl kuivattua chiliä
- 2 tl raastettua inkivääriä
- 1 rkl kapriksia
- ½ dl Dijon-sinappia
- 1rkl Worschesterin-kastiketta
- 2 rkl majoneesia
- 1 lime
- suolaa
- mustapippuria
Leikkaa tonnikala hienoksi veitsellä. Leikkaa kaprikset hieman pienimmäksi ja lisää massaan. Raasta mukaan limen kuori ja purista mukaan mehu. Lisää loput raaka-aineet ja sekoita hyvin keskenään. Taputtele massasta neljä pihviä ja laita kylmään noin puoleksi tunniksi. Lämmitä pannu kuumaksi ja pariloi pihvit nopeasti pannulla noin 1 minuutti/per puoli. Loppukypsennä pihvejä uunissa 180 asteessa 4-5 minuuttia. Tonnikala pihvit ovat parhaimmillaan punertavina sisältä.
Korianterikastike
- 2 dl majoneesia
- 1 dl kermaviiliä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 puntti korianteria
- 1 lime tai sitruuna
- suolaa
- mustapippuria
- Lisäksi tarvitset:
- 4 hampurilais-sämpylää
- pala tuoretta kurkkua
- 4 tomaattia
- 1 ruukku jäävuorisalaattia tai rucolaa
- chili-ketsuppia
Paahda valkosipulinkynsiä hetki uunissa tilkassa öljyä. Soseuta korianteri, kermaviili ja valkosipulinkynnet keskenään sauvasekoittimella tai yleiskoneen leikkurilla. Sekoita mukaan majoneesi ja limen mehu. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.