Tosifani osti 11-metrisen lipputangon ja valtavan Ferrari-lipun Kimi Räikkösen vuoksi – katso ja lue lukijoidemme terveiset Jäämiehelle: "Kiitos Kimi!"

Suomalaiset jäävät ikävöimään F1-uran päättävää Kimi Räikköstä. Katso yllä olevalta videolta MTV Uutisten lukijoiden terveisiä vuoden 2007 maailmamestarille! 

Kimi Matias Räikkösen F1-ura tulee tänään päätökseensä, kun ruutulippu heilahtaa kuluvan kauden viimeisessä GP:ssä Abu Dhabissa. 

Kyseessä on eräänlaisen aikakauden loppu – onhan 42-vuotias Räikkönen nähty F1-autojen ratissa liki tauotta 20 vuoden ajan. 

Pyysimme MTV Uutisten lukijoita lähettämään terveisiä F1-uran päättävälle miehelle. 

Ja mikäli näitä terveisiä on uskominen, suomalaiset jäävät kaipaamaan Räikköstä.

– Formulat ei oo mitään ilman Kimiä, Matti Karvinen parahtaa. 

– Paljon lähtee, kun Kimi lopettaa. F1 ei ole enää sama, eräs lukija surkuttelee.

Mikä ihme Räikkösessä viehättää? Katso jutun alussa olevalta videolta erään vankkumattoman fanin analyysi kuvien kera. 

"Edelleen menee kylmät väreet, kun muistelee sitä hetkeä"

Räikkönen aloitti F1-uransa Sauberin pilttuussa vuonna 2001, minkä jälkeen Räikkönen on nähty McLarenin, Ferrarin, Lotuksen ja lopulta myös Alfa Romeon ajohaalareissa. 

– Olen itse Kimiä fanittanut koko hänen uransa ajan. Hän ja F1 on ollut välillä jopa henkireikä synkimpinä aikoina, kun ei oikein mikään muu saanut iloa elämään, Pasi Metsola kehuu. 

Eikä Metsola ole ainut Räikkösen uraa ensistartista asti seurannut suomalainen. Joensuulainen Marko kertoo katsoneensa aivan jokaisen Räikkösen ajaman kisan formuloissa. 

– Kaikista paras hetki oli Melbournessa vuonna 2013, kun olin paikan päällä katsomassa kisaa, ja Kimi voitti sen.

– Edelleen menee kylmät väreet, kun muistelee sitä hetkeä, Marko muistelee aikaa, jolloin Räikkönen kisasi Lotuksella. 

– Ainoana ikävänä asiana Lotuksen lippikset oli myyty loppuun, joten jouduin tyytymään Red Bullin hattuun, joensuulaismies harmittelee pilke silmäkulmassaan. 

Juttu jatkuu vidceon jälkeen.

"Vähän virttynyt, mutta silti iskussa"

Lippikset ovat olleet MTV Uutisten lukijoiden terveisistä ja kuvista päätellen kovaa valuuttaa Räikkösen uran alkuajoilta saakka. 

Arton mukaan Räikkösen kyvyt huomattiin välittömästi. 

– Sauberin lippikseni on melkein yhtä vanha kuin Kimin F1-ura: Vähän virttynyt, mutta silti iskussa, Arto kirjoittaa ja toivottaa Jäämiehelle mukavia eläkepäiviä.

Niin ikään Gabriel Kulmalan varastosta löytyy lippiksiä: Niin Sauberin kuin Alfa Romeon logoilla varustettuina. 

– Kaikella on alkunsa ja loppunsa. Kiitos Kimi, Kulmala muotoilee. 

Katso jutun alussa oleva video: Eräs Räikköstä fanittava Iron Maiden -fani toivoo, ettei Jäämies koskaan hurahda karavaanarielämään!

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Tosifani Timo osti 11-metrisen lipputangon Räikkösen vuoksi

Fanituotteiden hankkiminen voi tulla myös kalliiksi. 

Timo Valtanen on tuskin ainut, joka on hankkinut itselleen Ferrari-tuotteita. 

Räikkönen siirtyi vuonna 2007 italialaistalliin. Siirtoon liittyi paljon odotuksia, jotka Jäämies myös täytti voittamalla maailmanmestaruuden. 

Vaikka hänen ajamastaan mestaruudesta onkin tullut kuluneeksi yli vuosikymmen, se on edelleen viimeisin Ferrarilla ajettu maailmanmestaruus.

– Kun Kimi siirtyi Ferrarille, ostin 11-metrisen lipputangon, ja tilasin netistä ison Ferrari-lipun, seitsemän pikeepaitaa, ja nipun lippiksiä. 

– Aina, kun kisaviikonloppu alkoi, oli lippu tangossa. Ei tarvinnut lääkäri-kopterijätkienkään koskaan katsoa kalenteria, koska ajetaan formulaa, ja lujaa, Valtanen kertaa Räikkösen huippuvuotta. 

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

"Olisit ansainnut maailmanmestaruuden tuolloinkin"

Vaikka Räikkönen ei onnistunutkaan kaappaamaan maailmanmestaruutta toistamiseen, miehen rautaiset ajotaidot ovat ihastuttaneet koko F1-uran ajan.

Jani Laukkanen muistaa ehkä kaikkein parhaiten vuonna 2005 ajetun Japanin GP:n, johon Jäämies starttasi jonon hänniltä. 

– Teit upeaa työtä kauden 2005 Japanin GP:ssä. Nousit ruudusta 17 kisan voittoon kilpailun viimeisellä kierroksella ohi Renaultin Giancarlo Fisichellan ja olisit ansainnut maailmanmestaruuden tuolloinkin, Laukkanen tunnelmoi vielä vuonna 2021.

Kimi Räikkösellä on ihastuttanut kaikenikäisiä suomalaisia. Jutun alussa olevalta videolta voit katsoa tilanteen vuodelta 2015, kun pieni Eve halusi kovasti saada Räikköseltä nimmarin! 

Lue myös:

    Uusimmat