Totaaliset murskajaiset Lahdessa, Bloodille ulosajo – Kärppien Koivunen ilmiliekeissä Raksilassa

Ben Bloodin vintti pimeni heti paluupelissä – huitomisesta pihalle 2:41
Ben Bloodin vintti pimeni heti paluupelissä – huitomisesta pihalle

Jääkiekon SM-liigassa tahkottiin seitsemällä paikkakunnalla perjantain kunniaksi. Ilves otti valtavan murskavoiton Pelicansista, Kärpät ja JYP tarjoilivat vuoristoratamatsin Oulussa.

Pelicans sai Lahden jäähallin täyteen, kun Ben Blood palasi rivistöön loppukauden paperilla. Ottelusta tuli lahtelainen pannukakku: Ilves ryöpytti 7–1-voiton. Sarjakärjen ykköstähti oli Eetu Päkkilä, joka nakkasi hatullisen Pelicansin verkkoon. Ville Meskanen säesti neljällä syöttöpisteellä.

Bloodin ottelu päätyi kolmannessa erässä ennen aikojaan. Jenkkipuolustaja huitoi itsensä suihkuun. Ilveksen Jani Nyman sai tuta turhautuneen Bloodin mailasta.

Bloodin ulosajotilanne pääkuvan videolla.

Ilves jatkaa sarjakärjessä, pisteitä on jo 99. Pelicans on neljäntenä.

Oulussa Kärpät oli pulassa JYPin kanssa. Toisen erän puolivälissä jyväskyläläiset olivat karanneet jo 3–0-johtoon. Kärpät kuitenkin haali itsensä maalin päähän vielä toisen erän aikana.

Päätöserässä Miika Koiviston toinen maali tasoitti ottelun, mutta JYP kävi vielä 4–3-johdossa Jesse Pulkkisen osumalla. Marko Anttila huudatti Raksilaa 59. minuutilla kaapimalla pelin tasoihin.

Mörkö huudattaa Raksilaa! Kärpät tasoihin viime hetkellä 1:11
Mörkö huudattaa Raksilaa! Kärpät tasoihin viime hetkellä

Ottelu ratkesi voittomaalikisassa Ville Koivusen maaliin. Koivunen oli tulessa: hän syötti Kärppien kaikki neljä pelitilannemaalia.

Kärpät kavensi viidentenä eroa Pelicansiin. Lahtelaiset ovat kolmen pisteen päässä. JYP sijalla 13.

HIFK haki vieraspisteet HPK:lta 5–2. Voitto on alakulosta kärsineelle joukkueelle toinen putkeen. Kokenut Iiro Pakarinen paukutti hattutempun. HIFK sarjakutonen, HPK tukevasti viimeistä edellisenä.