TPS menettämässä yllättävän tukipilarinsa – Tommi Miettinen odottaa "kauhulla" tulevaa

Maalikooste: TPS - Ässät 5:56
Maalikooste: Noa Vali torjui TPS:lle kotivoitot peräkkäisinä päivinä, kun Lukon jälkeen vastaan tuli Ässät.

TPS joutuu miettimään ratkaisua maalivahtiosastonsa paikkaamiseksi, jos ykkösvahdin paikan vallannut 18-vuotias Noa Vali suuntaa ensi viikolla Nuorten Leijonien matkassa MM-leirille koko loppuvuoden ajaksi.

Vali on murtautunut TPS:n ykköstorjujaksi syksyn mittaan, kun aloittavaksi maalivahdiksi kauteen hankittu Filip Lindberg joutui sairastuneena sivuun ja kakkosvahti Eetu Anttila loukkaantui.

Viikonloppuna Vali torjui Palloseuralle tähän kauteen harvinaiset kolmen pisteen kotivoitot Lukkoa ja Ässiä vastaan. Päävalmentaja Tommi Miettinen on päättänyt luottaa nuorukaiseen senkin jälkeen, kunAnttila on palannut vahvuuteen ja Eetu Laurikainen käynyt tuurausapuna.

– Vali on tarttunut hienosti mahdollisuuksiinsa. Jos hän pelaa tällä tavalla, niin on selvää, että hän tulee pelaamaan. Minulle on ihan sama, mistä mies tulee ja minkä ikäinen. Parhaat siellä aina pelaa, Miettinen kommentoi Ässät-voiton jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Komeat otteet SM-liigassa saattavat avata Valille paikan vuodenvaihteessa Ruotsin Göteborgissa pelattaviin nuorten MM-kisoihin. Torstaina nimettävä Nuorten Leijonien MM-leiriryhmä suuntaa Ruotsiin heti seuraavana päivänä.

Miettiseltä kysyttiin lauantain lehdistötilaisuudessa maajoukkuekutsujen vaikutusta joulukuun tuleviin peleihin. Puolustaja Ruben Rafkin suuntaa Leijonien matkassa Prahan kautta Sveitsin EHT-turnaukseen, ja hyökkääjä Emil Hemming on Valin tavoin tarjolla nuorten MM-kisaryhmään.

– No kauhulla odotan sitä. Meillä on kapea ryhmä edelleen, ja he ovat meille isoja pelaajia. Pyrimme löytämään keinoja siihen, että pystymme täyttämään nuo aukot, Miettinen pohti.

Lehdistötilaisuus: TPS - Ässät 5:18

SM-liiga jatkuu normaalisti myös maaottelutauon ja nuorten MM-kisojen aikana. Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki ei siksi tuuletellut päästessään Rauman vierasottelun jälkeen kuuden ottelun pelitauolle.

– No tietenkin maajoukkueen mukaan lähtee viisi kaveria ja muuta, että katsotaan ensin, mikä on ryhmitys. Saadaan harjoitella ja käydä ihan perusasioita läpi, että ollaan taas perjantaina Kouvolassa valmiita. Ei siinä sen ihmeellisempää, Marjamäki totesi.

Lue myös:

    Uusimmat