TPS:n Ruben Rafkin sai yllättävän pienen pelikiellon – kurinpitodelegaatio: "Pääosuma on voimakas"

Ruben Rafkin taklaa päähän ja lentää pihalle Hämeenlinnassa 5:20
Video: Ruben Rafkin taklaa päähän ja lentää pihalle Hämeenlinnassa

TPS:n puolustaja Ruben Rafkin sai sangen pienen pelikiellon keskiviikon kierroksen törkytempustaan.

Rafkin taklasi HPK-vieraspelissä kotijoukkueen hyökkääjää Aleksi Mustosta rujosti päähän. Itse ottelussa Rafkin sai tempustaan 5+20-minuutin rangaistuksen.

Liigan tilannehuone vei tapauksen kurinpidon pöydälle.

Kurinpitodelegaatio tulkitsi, että Rafkinin taklaus osui ”pääosin” päähän. Delegaatio listasi ratkaisun pääkohtiin maininnan siitä, että ”pääosuma oli voimakas”.

Näistäkin tekijöistä huolimatta Rafkin selvisi sangen vähällä.

– Delegaatio toteaa, että taklauksesta aiheutuva pääkontakti olisi ollut vältettävissä taklauksen paremmalla suuntauksella ja ajoituksella. Edelleen delegaatio toteaa tilannetta arvioidessaan, että vastuu taklauksesta ja siitä, että se ei kohdistu pääasiallisesti vastustajaa päähän, on taklaavalla Rafkinilla. Koska Rafkinin taklaus kohdistuu valtaosin vastustajan päähän, ja pääosuma olisi edellä todetusti ollut vältettävissä, taklaus on sääntöjenvastainen taklaus päähän, kurinpitopäätöksessä selostetaan.

– Rangaistusharkinnassa delegaatio on ottanut edellä todetut seikat sekä pelitilanteen ja taklauksen suorittamistavan huomioon kuin myös kuluvan kauden rangaistuskäytännön. Kurinpitodelegaatio katsoo, että taklauksella on edellä todettujen seikkojen perusteella piittaamattomasti vaarannettu vastustajaa ja taklauksesta määrätään pelikielto. Kurinpitodelegaatio katsoo, että oikea rangaistus taklauksesta on kahden (2) ottelun pelikielto, kuuluu päätös.

Video kyseisestä taklauksesta näkyy jutun yläreunasta.

Lue myös:

    Uusimmat