SM-liigassa ei vieläkään kauden ensimmäistä pelikieltoa – alkukierrosten tähti pääsi pälkähästä

Ai, ai! Lukon alkukauden tehotykki Jami Krannila hölmöilee: taklaa Sportin Carl Mattsonia päähän 3:38
Ai, ai! Lukon alkukauden tehotykki Jami Krannila hölmöilee: taklaa Sportin Carl Mattsonia päähän

Lukon Jami Krannila ei lopulta saanut pelikieltoa keskiviikon Sport-ottelun taklauksen jäljiltä.

Krannila oli tutkinnassa tapauksesta, missä hän osui Sportin ruotsalaishyökkääjää Carl Mattsson päähän. Krannila sai itse ottelussa 5+20-minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Liigan tilannehuone tarkisti tapahtuneen ja vei sen sarjan kurinpidon pöydälle.

Video Krannilan taklauksesta näkyy jutun yläreunasta.

– Rangaistusharkinnan osalta kurinpitodelegaatio toteaa, että kyseessä on sinällään tavanomainen keskialueen pelitilanne, jossa juuri kiekkoa pelanneeseen ja vielä kiekollisena pidettävään vastustajaan kohdistetaan taklaus. Delegaatio toteaa, että ainoa moitittavuus Krannilan taklauksessa on se, että taklaus menee hieman vastustajan vartalon etupuolelle ja siten taklauksesta aiheutuu kontaktin taklattavan pelaajan päähän, kurinpitoraportissa selostetaan, jatkaen:

– Kurinpitodelegaatio katsoo, että taklauksessa tapahtuva pääosuma on pääosin seurausta viime hetkellä tapahtuvan taklattavan pelaajan peliasennon muuttumisesta. Lisäksi kurinpitodelegaatio pitää taklauksessa käytettyä vauhtia ja voimaa suhteellisen vähäisenä. Kurinpitodelegaatio on rangaistusharkinnassaan ottanut edellä todetut seikat sekä tilanteen kokonaisuudessaan huomioon.

– Kurinpitodelegaatio pitää Krannilan taklausta sääntöjenvastaisena, mutta katsoo, että taklauksessa ei kuitenkaan ole sellaista piittaamatonta vaarantamista, että siitä tulisi määrätä pelikieltoa, kuuluu päätös.

Krannila ei lopulta siis saanut minkäänlaisia jatkoseuraamuksia Mattsson-taklauksesta.

Krannila, 23, on ollut Liigan kauden alun suurimpia tähtiä. Krannila on nakuttanut kolmeen otteluun neljä maalia ja viisi pistettä (4+1).

Lukko on seuraavan kerran tulessa perjantaina, kun se kohtaa vierasottelussa Pelicansin.

Liigan kurinpitodelegaatio päästi aiemmin Sportin Miro Karjalaisen pälkähästä tapauksesta, missä Karjalainen lähti vaihtopenkiltä tappelemaan.

Lue myös:

    Uusimmat