Traaginen tieto 18-vuotiaan kuolemasta: Tapauksella silminnäkijä – makasi silti puolitoista tuntia maastossa

Reilu viikko sitten maantiepyöräilyn MM-kisassa kuolleen 18-vuotiaan Muriel Furrerin onnettomuudella oli mahdollisesti silminnäkijä, uutisoi sveitsiläinen Blick-lehti.

Blick julkaisi perjantaina laajan artikkelin nuoren sveitsiläispyöräilijän kuolemasta. Lehden tietoon on tullut useita seikkoja, jotka eroavat poliisin aiemmin tiedottamista tapahtumista.

Furrer menehtyi viime viikon torstaina Zürichin lähistöllä Küsnachtissa kisattujen alle 19-vuotiaiden MM-kilpailun ulosajossa saamiinsa vammoihin. Hänet löydettiin vasta puolitoista tuntia sen jälkeen, kun hän oli ajautunut ulos tieltä ja kaatunut kohtalokkain seurauksin. Furrer kuoli vasta sairaalassa vakavien päävammojen seurauksena.

Lehden saamien tietojen mukaan tapauksella on aiemmin kerrotusta poiketen ollut silminnäkijä. Furrerin takana ajanut kilpailija kertoi tiistaina Blickille, että hän näki ulosajon, mutta ei todistanut kaatumista. Tämä on ristiriidassa sen käsityksen kanssa, joka poliisilla on tapahtuneesta.

Toimituksen hankkimien tietojen mukaan Furrer ei suinkaan ollut onnettomuustilanteessaan näköetäisyyden ulkopuolella kilpakumppaneistaan. Vain 400 metriä ennen onnettomuuspaikkaa kuvatulla videolla hän oli aivan edellä ajaneiden kintereillä. Myös pienen matkan päässä hänen takanaan ajoi kaksi muuta kilpailijaa.

Ohitettuaan toimittajan Furrer ajoi vielä ennen onnettomuuttaan kahden järjestyshenkilön ohi vain 50 metriä ennen kaatumistaan. Myös välittömästi alamäessä sijaitsevaan ulosajopaikan alapuolella oli kaksi väestönsuojelun henkilöä. Kukaan paikalla olleista ei nähnyt pyöräilijän ajautumista ulos tieltä.

Etsintöjen jälkeen järjestyshenkilö löysi 18-vuotiaan vakavasti loukkaantuneena ja hälytti välittömästi apua. Olosuhteet syyskuun lopun kisassa olivat sekä kelin että näkyvyyden puolesta vaikeat.

Alueella koiraansa usein ulkoiluttava henkilö kertoi lehdelle, että onnettomuuteen liittyi reitinkin puolesta traaginen piirre. Tien varressa on vain harvassa kohtia, joissa pyöräilijä voisi ajautua tieltä ulos sellaiseen paikkaan, ettei häntä välittömästi havaittaisi. Onnettomuuspaikka sattui olemaan yksi niistä.

Kilpailussa ei myöskään ollut käytettävissä GPS-dataa, joka olisi nopeasti osoittanut Furrerin sijainnin kartalla.

Lue myös:

    Uusimmat