9-vuotias ja tunnettu pyöräilyn hyväntekeväisyysryhmä kolarissa Espoossa

Sosiaalisessa mediassa kerrottiin tiistai-iltana pyöräilyonnettomuudesta, jossa lapsi oli kaatunut, kun joukko pyöräilijöitä oli samalla ajo-osuudella Nuuksiossa. 

Lapsen äiti kirjoitti asiasta Facebookiin. 

– Poikani (9v) jäi tänään noin kello 20 tai hieman sen jälkeen massiivisen pyöräjoukon alle. Tilanne tapahtui Nupurintiellä Karhusuolla ja porukka tuli Nuuksion suunnasta, pojan äiti kirjoitti.

Hän toivoi saavansa yhteyden pyöräilyporukan henkilöihin.

– Tilanne oli ollut aika dramaattinen. Poikani sai osumaa ja oli pyörinyt tielle kyseisten henkilöiden ajaessa vielä hänen pyöränsä yli, äiti väittää.

Pyöräilijäryhmäksi paljastui tunnettu hyväntekeväisyysryhmä Team Rynkeby Cycling Club. Sen edustaja kertoi  keskiviikkona, että pyöräilyklubi on käynyt tapahtuman tarkasti läpi asianomaisten kanssa.

– Tapahtumatilanteessa poika ajautui risteävältä tieltä pyöräilyryhmän sekaan. Alamäkeen viettävä risteävä tie päättyi kevyen liikenteen väylään, jossa pyöräilyryhmä ajoi paluumatkaa lenkiltä. Pyöräilyryhmä väisti poikaa ja jarrutti parhaansa mukaan, Rynkebyn edustaja kertoi maantiepyöräilyyn erikoistuneesta Facebook-ryhmässä, jossa on yli 14 000 jäsentä.

Edustajan mukaan pyöräilyryhmässä oli lääkäri, joka tarkisti pojan kunnon. Myös pyörän kunto tarkastettiin.

– Hän oli kunnossa. Pojan vanhempien yhteystietoja yritettiin saada selville, mutta säikähtänyt poika halusi vain mennä kotiin. Tilanne oli varmasti hänelle pelottava ja koti lähellä. 

Lopputuloksena selvittiin säikähdyksellä, edustaja jatkaa. Hän kertoo MTV Uutisille torstaina, että yksi Rynkebyn edustaja loukkasi rytäkässä lievästi kätensä.

Tapahtumaa selvitettiin edustajan mukaan myös pojan äidin kanssa, jolle kaksi pyöräilyryhmän jäsentä soitti ja kävi tapahtumankulkua läpi.

– Tapahtuman jälkitoimena tulemme tarkentamaan kaikille klubilaisille mahdollisten vahinkotilanteiden toimintaa, edustaja sanoo.

Juttua muokattu kauttaaltaan 1. elokuuta kello 16.24, täydennetty tiedolla Rynkebyn edustajan lievästä loukkaantumisesta.

Lue lisää Team Rynkebyn hyväntekeväisyystoiminnasta:

Lue myös:

    Uusimmat