Tre Kronor vahvistuu: NHL-hyökkääjä lähtee MM-jäälle

Seattle Krakenin ruotsalaistähti André Burakovsky jatkaa pelaamista keväällä, tosin Ruotsin maajoukkuepaidassa. Burakovsky allekirjoitti vuonna 2022 viiden vuoden sopimuksen Seattle Krakenin kanssa. 

Kraken päätti NHL:n runkosarjan 4–3-voittoon viime yönä vieraissa Minnesota Wildia vastaan. Joukkue ei edennyt tällä kertaa pudotuspeleihin.

- Kyllä, aion pelata MM-kisoissa Tre Kronorissa, hän kertoi Expressenille viimeisen ottelun jälkeen.

Burakovsky ei halunnut tehdä päätöstä heti, koska halusi ensin nähdä miltä viimeiset pelit Seattlen kanssa tuntuvat. Hyökkääjä kuunteli myös seurajohdon näkemystä. 

Burakovskyn kaksi edellistä kautta NHL:ssä ovat olleet täynnä loukkaantumisia. Hän pelasi tällä kaudella runkosarjassa vain 49 ottelua. Tehopisteitä syntyi 16. Myös viime kaudella otteluita kertyi runkosarjassa vain 49. 

Se on ollut turhauttavaa. Viime kaudesta jäi puolet väliin nivusleikkauksen vuoksi. Sitten paluun jälkeen pelasin neljä ottelua, kunnes solisluuni murtui. 

Burakovsky on kärsinyt myös vatsalihas- ja nilkkavammoista. 

Ruotsin maajoukkue sai jo aiemmin kovan vahvistuksen, kun Buffalo Sabresin puolustaja Rasmus Dahlin ilmoitti viime viikolla liittyvänsä joukkueeseen. 

MM-turnaus järjestetään Prahassa ja Ostravassa 10.–26. toukokuuta. MTV esittää MM-kisoista kaikki Leijonien ottelut sekä välierät ja finaalin. 

Lue myös:

    Uusimmat