Leijonien MM-avausvastukselle paha takaisku – tyly tieto Pohjois-Amerikasta

Perjantaina jääkiekon miesten MM-kisojen avausottelussaan Suomen kohtaava Tshekki elätteli toiveita varsin nimekkäästä NHL-avusta vielä kisojen kynnyksellä, mutta kisaisäntä joutui pettymään: pudotuspeleistä pudonneen Vegas Golden Knightsin hyökkääjä Tomas Hertl ei tule kotikisoihin. Tshekin jääkiekkoliitto kertoi asiasta tiistaina.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Suomi–Tanska ma 20.5. klo 21.20. Studio käyntiin jo klo 20.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Kaudesta 2013–14 lähtien NHL:ssä pelannut Hertl, 30, on koonnut taalaliigassa urallaan 488 runkosarjatehopistettä. Päättyneellä kaudella hänet kaupattiin San Jose Sharksista Vegasiin, ja kauden kokonaissaldo hänellä oli 54 ottelussa tehot 17+21. Kauden mittaan mies läpikävi myös polvioperaation.

– Valitettavasti Tomas Hertl ei liity joukkueeseen. Hän oli kiinnostunut tulemaan, mutta seura ei sallinut. Tämä on iso takaisku, odotimme häntä mukaan, Tshekin maajoukkueen GM Petr Nedved harmitteli muun muassa Tshekin yleisradion mukaan.

– Tomas on tietenkin Vegasille investointi kuuden seuraavan vuoden ajaksi. Ja vaikka hän pelasikin pudotuspeleissä noin 20 minuutin (ottelukohtaisella) jääajalla, polvi ei ole sataprosenttisessa kunnossa. Vähän odotin tätä (seuran päätöstä) tapahtuvaksi.

Tshekin ja Leijonien ottelu MM-avauspäivänä Prahassa alkaa kello 21.20 Suomen aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat