Tshekki kiusasi USA:n kiekkonaisia olympiapuolivälierässä – HIFK-peluri iski

Hallitseva kultamitalisti Yhdysvallat joutui kamppailemaan toden teolla jääkiekon naisten olympiapuolivälierässä Tshekkiä vastaan, mutta selvisi lopulta neljän parhaan joukkoon. Yhdysvallat iski päätöserässä kolme maalia ja vei puolivälierän lopulta 4–1.

Tshekki siirtyi sensaatiomaisesti johtoon toisen erän alussa Helsingin IFK:ta edustavan Michaela Pejzlovan osumalla. Yhdysvaltain Hilary Knight tasoitti kuitenkin vain hetkeä myöhemmin.

Puolustaja Lee Stecklein siirsi Yhdysvallat johtoon ajassa 46.49. Savannah Harmon lisäsi ylivoimalla johdon 3–1:een reilut kolme minuuttia ennen loppua, ja Kendall Coyne Schofield iski loppulukemat tyhjään maaliin.

Yhdysvallat vei ottelun laukaustilaston lukemin 59–6.

Perjantaina pelataan vielä Kanadan ja Ruotsin välinen puolivälierä. Suomi pelaa puolivälieränsä Japania vastaan lauantaina.