Ukkosen aiheuttamat sähköviat jatkuvat läpi yön Pohjois-Karjalassa

Pohjois-Karjalassa tuhannet kotitaloudet olivat ilman sähköä.

Pohjois-Karjalassa ukkonen katkaisi sähköt lähes 7 000 kotitaloudelta, tiedottaa PKS Sähkönsiirto.

Valtaosa vioista johtui ukkosten yhteydessä olleiden voimakkaiden puuskatuulien sähkölinjojen päälle kaataneista puista. Erityisen paljon puita kaatui Kiteen Puhoksen alueella, PKS Sähkönsiirron kehitys- ja varautumispäällikkö Matti Pesonen kertoo tiedotteessa.

Yhtiön mukaan suurin osa sähköttä olleista asiakkaista oli Kiteen, Tohmajärven ja Rääkkylän alueella.

Sähköttömien asiakkaiden määrä alkoi laskea melko nopeasti, kun pääsimme korjaamaan vikoja. Kuuden maissa vailla sähköä oli 4000 asiakasta. Enää uusia vikoja ei pitäisi tulla, mutta loppuja vikoja korjataan kyllä läpi yön, Pesonen ennakoi.

PKS Sähkönsiirto muistuttaa, ettei kaatuneita puita tai mahdollisesti katkenneita sähkölinjoja saa raivata tai korjata itse. Ne voivat olla hengenvaarallisia.

Vikoja voi ilmetä myös myöhemmin.

Pienjänniteverkon vikoja voi vielä ilmaantua, kun ihmiset menevät esimerkiksi seuraavan kerran kesämökilleen ja huomaavat, että sähköt eivät toimi. Kaikki pienjänniteverkon viat kun eivät näy suoraan meillä järjestelmissä, Pesonen kertoo.

Energiateollisuuden sähkökatkokartan mukaan koko Suomessa sähköttä oli ennen kello viittä yli 11 000 asiakasta. Eniten sähkökatkoja oli Itä-Suomessa. Noin kello kahdeksan aikaan sähköttömiä asiakkita oli enää noin 4 600.

Lue myös:

    Uusimmat