Miten käy venetsialaisten? Tällainen on juhlasää eri puolilla Suomea

Viikonloppua vietetään monin paikoin sateisissa tunnelmissa, mutta meteorologi Joonas Koskela paljastaa, missä voi olla hyvä rako tämän viikonlopun venetsialaisten juhlimiseen.

Tänään lauantaina voi paikoin tulla vielä aika rankkojakin sadekuuroja, vaikka kovimmat sateet ja ukkoset näyttävät olevan nyt ainakin toistaiseksi takanapäin. 

– Jos pilvipeite pysyy tarpeeksi vähäisenä ja sade poissa, itärajan tuntumassa voidaan päästä hellelukemiin. Mutta runsaimmat sateet sinnekin saapuvat vielä lauantaina, sanoo meteorologi Joonas Koskela.

Miten käy venetsialaisten?

Länsirannikolle odotetaan taas lauantaiksi voimakkaita tuulenpuuskia, Itä-Lapissa taas hajanaisia sateita. 

Pohjois-Lapissa sää on lauantaina vielä poutaista, ja lämpötila on 10–15 asteen nurkilla.

Tänä viikonloppuna vietetään monin paikoin venetsialaisia, jolla juhlistetaan mökki- ja veneilykauden päättymistä. Sää ei kuitenkaan suosi kovinkaan paljon varsinkaan ulkojuhlijoita tällä kertaa.

– Etelä-Suomessa voi olla venetsialaisten kannalta ihan hyvä rako lauantaina. Länsi-Suomessa taas voi olla toisenlainen tunnelma, Koskela kertoo.

Matalapaine pysyy sunnuntaina Suomen yllä, mutta Koskelan mukaan sunnuntain sateet jäävät monin paikoin lauantain sademääristä.

Lue myös:

    Uusimmat