Tukes: Akkulatureissa havaittu turvallisuuspuutteita – älä käytä tätä laitetta!

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes varoittaa kahden akkulaturin turvallisuuspuutteista. Toinen latureista ohjeistetaan poistamaan käytöstä.

Tukes tiedottaa Vaarallisettuotteet.fi-sivustolla Power Plus -akkulaturin (FY1464000) turvallisuusriskistä.

Tukesin mukeen eristys 230 voltin verkkojännitteestä on puutteellinen, eikä tuote täytä sähköturvallisuuslain (1135/2016) eikä tuotetta koskevan eurooppalaisen harmonisoidun standardin EN 60335 vaatimuksia.

Tukes ohjeistaa poistamaan tämän tuotteen käytöstä välittömästi. Vastuuyritys Suomen Akut Oy pyytää kuluttajia palauttamaan tuotteen. Yritys on vapaaehtoisesti lopettanut tuotteen myynnin sekä ryhtynyt toimenpiteisiin, joilla tuotteet saadaan kerättyä takaisin jälleenmyyjilyä ja loppukäyttäjiltä.

Myös toisessa akkulaturissa turvallisuuspuute

Tukes on varoittanut myös toisesta, niin ikään Suomen Akut Oy:n Valken Energy -akkulaturista (TNS30W-120200). Myös tässä akkulaturissa on havaittu puutteita. Eristys 230 voltin verkkojännitteestä on puutteellinen, ja jäännösjännite pistotulpasta sen irrottamisen jälkeen on liian korkea.

Tuote ei myöskään täytä sähköturvallisuuslain (1135/2016) eikä tuotetta koskevan eurooppalaisen harmonisoidun standardin EN 60335 vaatimuksia.

Jos sinulla on tämä tuote, saat Suomen Akut Oy:ltä lisätietoja toimintaohjeista.

Katso myös: Kemikaalivaaroja ja tukehtumisriski – tällaisia ovat Tullin ja Tukesin narauttamat vaaralliset tuotteet

Lue myös:

    Uusimmat