Tulli paljasti valtavan salakuljetusringin: Suomeen tuotiin lähes 150 kiloa huumeita

Tulli paljasti viime keväänä massiivisen huumeiden salakuljetusorganisaation. Huumeet tuotiin Suomeen Latviasta postilähetyksissä ja ne varastoitiin sekä levitettiin edelleen Etelä- ja Länsi-Suomen alueelle.

Tulli kertoo pysäyttäneensä maaliskuun alussa Latviasta Viron kautta Suomeen saapuneen kaksikon, jonka hallusta takavarikoitiin suuri määrä huumausaineita. 

Esitutkinnassa ilmeni, että kaksikko kuului Latviasta johdettuun huumausaineiden maahantuonti- ja levitysorganisaatioon. 

Latviasta lähetettiin Suomeen postitse huumausaineita sisältäneitä lähetyksiä, minkä jälkeen Suomeen saapui organisaatioon kuuluvia henkilöitä noutamaan lähetykset, varastoimaan huumausaineet ja levittämään niitä edelleen ostajille.

– Tullin vahva osaaminen tavaraliikenteen valvojana ja ulkomaankaupan logistiikan tuntijana on avainasemassa huumerikosten paljastamisessa. Tämä on erittäin olennaista yhteiskunnan kokonaisturvallisuuden kannalta, sanoi valvontajohtaja, Tullin rikostutkinnan päällikkö Hannu Sinkkonen tiedotteessa.

Lähes 150 kiloa huumeita

Tullin mukaan Suomeen lähetettiin yhteensä 28 kertaa huumausaineita sisältäneitä postilähetyksiä. Tulli epäilee, että organisaatio salakuljetti Suomeen yhteensä noin 146 kiloa amfetamiinia, noin 1,6 kiloa kokaiinia sekä vähäisemmät määrät muita huumausaineita. Huumausaineiden yhteenlaskettu katukauppa-arvo on noin 2,5 miljoonaa euroa ja käyttöannosmäärä yli 600 000.

Tulli on tutkinut tapausta useina törkeinä huumausainerikoksina.Neljä henkilöä on vangittuna rikoskokonaisuuteen liittyen. Tapauksen esitutkinta on päättynyt ja asia on siirretty syyteharkintaan Etelä-Suomen syyttäjäalueelle.

– Tulli tekee edelleen esitutkintayhteistyötä Latvian lainvalvontaviranomaisten kanssa koko organisaation paljastamiseksi Latviassa, kertoi tutkinnanjohtaja Tatu Suvikas.

Lue myös:

    Uusimmat