Tunnettu tv-kasvo ei sulattanut Therese Johaugin toista olympiakultaa – heitti kylmän arvion yhdellä sanalla

Norjan Therese Johaug hiihti tiistaina uransa toiseen olympiakultaan naisten kymmenen kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa Pekingin olympialaisissa. Ruotsin Kanal 5:llä työskentelevä Fredrik Wikingsson ei sulattanut norjalaisten tähtihetkeä, vaan kuittasi tylysti yhdellä sanalla Johaugin voiton.

Johaug voitti kilpailun 0,4 sekunnin erolla Suomen Kerttu Niskaseen. Krista Pärmäkoski otti pronssia päihittämällä 0,1 sekunnin erolla Venäjän olympiakomitean Natalja Neprjajevan. Johaug oli voittanut aiemmin naisten yhdistelmäkilpailun. Hän oli sivussa viime olympiakisoista dopingkärystä aiheutuneen kilpailukiellon vuoksi.

– Doupattu, yli 330 000 Twitter-seuraajan omaava Wikingsson twiittasi.

Tästä ehti kulua kymmenisen minuuttia, kun Wikingsson twiittasi toisen kerran.

– Tulee tunne, että muut norjalaiset inhoavat Johaugia, Wikingsson totesi.

Johaugilta kysyttiin kilpailun jälkeen, että mitä mieltä hän on muiden ajatuksista liittyen aiempaan dopingkäryyn.

– Minä ja kaikki ympärilläni tietävät, että mitä on tapahtunut. He voivat sanoa mitä haluavat, minua ei kiinnosta. Olin poissa kaksi vuotta ja olen harjoitellut sekä taistellut kovasti, että saan nämä mitalit, Johaug sanoi.

Maastohiihto jatkuu naisten osalta Pekingin olympialaisissa lauantaina, kun vuorossa on viesti. Miehet kilpailevat seuraavaksi perjantaina 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa.

Alla Wikingssonin twiitit.

Lue myös:

    Uusimmat