Turkkilaisen rannikkokylä Bademlin elämä on muuttunut sen jälkeen kun EU ja Turkki solmivat pakolaissopimuksen viikko sitten.
Aiemmin minibussit kaahasivat kylän läpi keskellä yötä, mukanaan syyrialaisia, irakilaisia ja afgaaneja matkalla rannikolle, pyrkimään meren yli Kreikan Lesboksen saarelle.
– Ennen täällä kulki satoja pakolaisia. Nyt ei ole enää ketään, kertoo kalastaja Hasan Balci.
Tarina on sama muissa rannikon kylissä, joiden kautta ihmiset pyrkivät Kreikkaan. Kuccukuyun kylässä ihmiset kertovat, että pakolaiset ovat hävinneet kaduilta.
Ennen sopimusta Basmanen alue Izmirissä oli täynnä uusia tulokkaita, jotka maksoivat salakuljettajille tuhat euroa merimatkasta Kreikkaan.
– Se on loppu nyt, sanoo yksi kaupanpitäjä, joka ennen sopimusta tienasi rahaa myymällä pakolaisille pelastusliivejä.
Syyrian Idblibistä paennut 20-vuotias Wada sanoo harkitsevansa paluuta Syyriaan.
– Haluan palata pommituksiin, raunioihin - sekin on parempi kuin kuolla Turkissa.
Toinen nuori syyrialaismies työskentelee salakuljettajien verkostossa. Hän sanoo ansainneensa viime vuonna yli 10000 euroa maksuilla, jotka otti salakuljettavilta ihmisiltä. Nyt liiketoiminta on hiljentynyt ja monet ihmiset pelkäävät palautusta Turkkiin.
– Jotkut ihmiset pelkäävät nyt ja tämä EU-sopimus on haitannut liiketoimintaa. Mutta totuus on, että tämä on ihmissalakuljetusta eikä se lopu koskaan. Se saattaa vähetä, mutta se ei lopu ikinä.
Jäljet rannalla
Kreikkalaiset viranomaiset kertovat, että vielä viime maanantaina tulijoita oli yli 1600. Määrä lähti tuon jälkeen nopeaan laskuun, ja lauantaina tulijoita oli enää 78. Kovat tuulet ovat saattaneet myös vaikuttaa tulijoiden määrään.
Turkin, Kreikan ja muiden Nato-maiden alukset partioivat rannikolla ja Turkin poliisi on tiukentanut valvontaa rannikon lähellä.
Vaikka Bademlissa ei näy enää pakolaisia, on ranta täynnä muistoja heistä. Vaatteita, laukkuja, pelastusliivejä ja vaippoja lojuu pitkin poikin.
1:42