EU-maiden johtajat palaavat sorvaamaan Britannia-sopua aamulla. Kahdenväliset keskustelut jatkuvat yön aikana.
Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi ensimmäisen istunnon jälkeen aamuyöllä, että sovun syntyminen perjantaina on vielä epävarmaa.
Jos ratkaisu venyy, Britannian EU-kansanäänestys lykkääntyy todennäköisesti kesän yli.
– Aika kova paine siihen on, että se ratkeaa nyt, koska jos ruvetaan vatuloimaan, se ei kyllä parane.
Sopua kätilöivä Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk sanoi, että edistystä on tapahtunut, mutta paljon työtä on vielä aamulla edessä.
Auki oli vielä ensimmäisen istunnon jälkeen se, kuinka pitkän aikaa Britannia voisi rajoittaa muualta EU:sta tulevien työntekijöiden sosiaalietuja.
Pääministeri David Cameron on esittänyt 13 vuotta kestävää "hätäjarrua", mutta osa EU-maista on valmis nielemään vain viiden vuoden mittaisen jakson.
Avoimeksi jäi myös ulkomaille maksettavien lapsilisien kohtalo. Ne pyritään sitomaan lapsen asuinmaan elinkustannuksiin.
Torstai-iltana alkanutta kokousta venytti Britannia-kysymyksen lisäksi pakolaiskriisiä koskeva keskustelu. Siihen käytettiin lopulta enemmän aikaa, sillä yhteisten päätösten eteneminen takkuaa pahasti.
Itävallan omapäinen linja nousi tikunnokkaan, sillä maa ilmoitti tällä viikolla asettavansa päivittäisen katon turvapaikkahakemuksille.
Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk sanoi, että Eurooppaa koettelevaan pakolaiskriisiin paras vastaus löytyy EU-maiden yhteistyöllä.
Tusk tviittasi EU-huippukokouksen ensimmäisen päivän yöhön asti venyneen kokouksen jälkeen, että EU-maat päättävät maahanmuuttopolitiikastaan itse, mutta näistä päätöksistä on saatava koottua yhteiseurooppalainen, kattava suunnitelma.
Tuskin mukaan EU aikoo myös järjestää ylimääräisen kokouksen pakolaiskriisistä Turkin kanssa, kertoo uutistoimisto Ritzau.