Lääkärit ja tutkijat ovat jo vuosien ajan väitelleet siitä, onko vulvallisen tajunnanräjäyttävään nautintoon johtavaa G-pistettä olemassa vai ei. Nyt "nautinnonnappulan" olemassaolosta on löytynyt ratkaiseva todiste.
Turkkilaiset tutkijat uskovat löytäneensä vastauksen jo pitkään lääkäreiden ja seksuaaliasiantuntijoiden keskuudessa vallinneeseen kiistaan siitä, löytyykö naisten (tai vulvallisten) kehoista erogeenistä aluetta nimeltään G-piste, kertoo New York Post.
Lue myös: Tiedätkö, missä klitoris oikeasti sijaitsee? Testaa, kuinka hyvin tunnet naisten sukuelinten anatomian
Tutkijat nimittäin saivat selville, että ne naiset, joille oltiin tehty leikkaus sille vulvan alueelle, jossa G-pisteen on uskottu sijaitsevan, kokivat vähemmän intensiivisiä orgasmeja sekä määrällisesti vähemmän orgasmeja kuin muut naiset.
Tuoreen European Journal of Obstetrics & Gynecology and Reproductive Biology -alustalla julkaistun tutkimuksen tulosten mukaan G-piste näin ollen olisi olemassa ja se sijaitsee emättimen etuseinämässä, suurin piirtein häpyluun tason ja kohdunkaulan puolivälissä.
Todistus G-pisteen olemassaolosta löytyi emätinleikkauksen läpikäyneiden naisten avulla
Tutkijat seurasivat 89:n 24–62-vuotiaan potilaan seksuaalista toimintaa emättimen etuseinämän heikkoutta korjaavan leikkauksen jälkeen.
Emättimen etuseinämä voi heikentyä, jos lantionpohjanlihaksiin kohdistuu liikaa painetta esimerkiksi synnytyksen, yskän, ummetuksen tai raskaiden esineiden nostelun yhteydessä, kertoo New York Post.
Etuseinämän laskeuma oli aiheuttanut näille naisille myös virtsarakon laskeumaa. Virtsarakko voi laskeutua ja pahimmassa tapauksissa luiskahtaa esiin siten, että sen voi nähdä emättimen aukosta.
Lue myös: Gynekologi kohautti kertomalla, että synnytys voi johtaa "vaginan tippumiseen" – tästä on kyse
Tutkimukseen osallistuneet potilaat olivat käyneet emättimen etuseinämän leikkauksen läpi touko–joulukuun välisenä aikana vuonna 2021.
He vastasivat kyselyyn, jossa selvitettiin emättimen etuseinämän laskeumaa, virtsankarkailua ja seksuaalisuuteen liittyviä yksityiskohtia, ennen leikkausta ja kuusi kuukautta leikkauksen jälkeen.
Kyselylomakkeen tarkoituksena oli selvittää, miten emättimen etuseinämän laskeuma ja korjaava leikkaus vaikuttivat naisten seksielämään.
Siinä missä kiihottuminen ja libido pysyivät samalla tasolla leikkauksen jälkeen, laski potilaiden kokemien orgasmien määrä merkittävästi. Lisäksi yhdyntäkivut lisääntyivät leikkauksen jälkeen, kirjoittavat tutkimuksen tekijät.
Vaikka tutkijat ovat sitä mieltä, että heidän tutkimuksensa vahvistaa G-pisteen olemassaolon ja sijainnin, huomauttavat he, että aiheesta tarvitaan vielä pitkäaikaistutkimusta, jolla tulokset voitaisiin vahvistaa.
Lue myös: Simppeli suuseksikikka voi auttaa naisen orgasmiin nopeammin – yksi oleellinen muutos totuttuun tekniikkaan
Sittenkin G-vyöhyke tai klitoriksen jatke?
Vaginan etuseinämä, jossa G-pisteen on jo pitkään väitetty olevan, turpoaa seksuaalisen kiihottumisen aikana ja sen uskotaan vaikuttavan orgasmin saamiseen.
Tutkijat ovat kuitenkin eri mieltä G-pisteen koosta, sijainnista ja nimestä ja jotkut väittävät, että termi G-piste on harhaanjohtava, kirjoittaa New York Post.
Viisi varminta seksiasentoa orgasmiin. Juttu jatkuu videon alla.
0:50
Viime vuonna eräs tutkimus vaati muuttamaan G-pisteen nimeä G-vyöhykkeeksi, sillä se vaikuttaa toimivan erilailla ja sijaitsevan hieman eri alueilla ihmisestä ihmisestä riippuen.
Jotkut tutkimukset ovat puolestaan väittäneet G-pisteen olevan huuhaata sen jälkeen, kun ne epäonnistuivat löytämään anatomista rakennetta, joka voitaisiin tunnistaa nautinnon keskukseksi, kirjoittaa New York Post.
Joidenkin tutkijoiden hypoteesien mukaan G-piste onkin vain klitoriksen jatke. Joskus klitoriksenkin uskottiin olevan vain sen näkyvän osan eli noin rusinan kokoisen hermokimpun muodostuma, vaikka tosiasiassa klitoris on paljon suurempi kuin sen näkyvä osa.
Lue myös: Miehen erogeeniset alueet eivät rajoitu vain yhteen alueeseen
Lue uusimmat lifestyle-artikkelit!
Lähteet: New York Post, European Journal of Obstetrics & Gynecology and Reproductive Biology