Kasvispainotteinen ruokavalio voi auttaa hidastamaan aivojen ikääntymistä ja henkisten kykyjen taantumista, käy ilmi tuoreesta tutkimuksesta.
Asiaa seurattiin viiden vuoden ajan Rushin yliopistossa Yhdysvaltain Chicagossa.
Ikääntyvät aikuiset, jotka noudattivat ehdotettua ruokavaliota tarkasti, olivat henkisiltä kyvyiltään 7,5 vuotta nuorempia kuin vertailuryhmän jäsenet, jotka eivät dieettiin sitoutuneet.
Mielelle suotuisa ruokavalio sisälsi etenkin vihreitä lehtivihanneksia, hernekasvien palkoja, marjoja ja kokojyväviljaa. Hieman viiniäkin oli lupa siemaista.
Lautaselle pitäisi ottaa vain harvoin punaista lihaa, voita, juustoa, pasteijoita tai makeisia.
Aiemmassa tutkimuksessa kyettiin osoittamaan, että Rushin yliopistossa suunniteltu dieetti voi vähentää riskiä sairastua Alzheimerin tautiin.