MM-historian suurin yllätys – tyttöjen kiekkovälierässä paukahti sensaatio

Jääkiekon alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-historian suurin yllätys nähtiin lauantaina, kun Tshekki voitti Sveitsissä pelattavien kisojen välierässä Kanadan 4–2.

Finaalipaikka on Tshekille sen ensimmäinen kautta aikain alle 18-vuotiaissa tytöissä, ja Kanada jäi vasta toisen kerran ulos ikäluokan MM-finaalista.

Suomi ja Yhdysvallat ratkovat toisen finalistin kello 20 Suomen aikaa alkavassa välierässä.

Tshekki karkasi ottelussa 2–0-johtoon, mutta Kanada nousi tasoihin kolmannen erän alussa. Klaudie Slavickova viimeisteli sitten päätöserän seitsemännellä minuutilla voittomaaliksi jääneen 3–2-osuman, ja vajaa puoli minuuttia ennen päätössummeria Anezka Cabelova varmisti jättiyllätyksen tyhjään kanadalaismaaliin ottelun toisella osumallaan.

Kanada vei ottelun laukaukset kohti maalia peräti 47–12. Tshekin maalilla Aneta Senkova kirjasi siis huimat 45 torjuntaa.

Voitto on Tshekille ensimmäinen Kanadasta alle 18-vuotiaissa tytöissä kautta aikain. Maalla on ikäluokan MM-kisoista aiemmin kaksi pronssia, vuosilta 2008 ja 2014.