Ukrainan legendalle murskaavaa palautetta – toiminta Pariisissa nostatti raivon: "Paholainen"

Seiväshypyn legenda, ukrainalainen Sergei Bubka saa rajua arvostelua kotimaassaan.

Bubka, 60, oli paikalla Pariisin olympialaisissa. Hän ojensi venäläissyntyiselle voimistelijalle Darja Varfolomeeville kultamitalin palkintoseremoniassa perjantaina.

Varfolomeev, 17, edustaa Saksaa, mutta on syntynyt ja kasvanut Venäjällä. Aftonbladetin mukaan urheilija on tehnyt selväksi kannattavansa Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainassa.

Ukrainalainen skeleton-kelkkailija ja olympiakävijä Vladislav Heraskevitsh tylytti maanmiestään Bubkaa rajuin sanoin X:ssä. 

– Bubka kättelee naista hymyillen ja suhtautuu täysin välinpitämättömästi naisen kantaan sodasta. 

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Bubkaa on kritisoitu Ukraninan sodan aikana liiketoimistaan venäläisten yritysten kanssa. Hänellä on Ukrainan sankarin arvonimi.

– Bubka on paholainen. Häntä pitäisi rangaista liiketoimistaan miehittäjien kanssa, hänet pitäisi erottaa Ukrainan olympiakomiteasta, eikä hänellä ole missään tapauksessa oikeutta kantaa Ukrainan sankarin titteliä, Heraskevitsh latasi.

Sergeri Bubka edusti urallaan Neuvostoliittoa ja Ukrainaa. Hän on olympiavoittaja ja kuusinkertainen maailmanmestari. Bubka piti seiväshypyn maailmanennätystä nimissään lähes poikkeuksetta vuosina 1984–2014.

Lue myös:

    Uusimmat