Eduskunta hiljentyi Ukrainan sodan uhrien muistoksi

Eduskunta kävi tänään ajankohtaiskeskustelun Ukrainan tilanteesta. Istunnon aluksi pidettiin hiljainen hetki Ukrainan sodan uhrien muistoksi.

Ukraina puolustaa koko läntistä arvoyhteisöä ja elämäntapaa, puolustusministeri Antti Häkkänen (kok.) sanoi eduskunnan ajankohtaiskeskustelussa Ukrainan tilanteesta.

Häkkäsen mukaan demokraattisen maailman reagointi Venäjän toimintaan Ukrainassa on ollut liian hidasta ja riittämätöntä, kun vielä kaksi vuotta Venäjän täysimittaisen hyökkäyksen alkamisen jälkeenkin Ukrainan sotilaallinen tukeminen ontuu ja on osittain sattumanvaraista.

Ukraina tarvitsee Häkkäsen mukaan vahvempaa tukea. Kyse onkin poliittisesta tahdosta ja päättäväisyydestä, Häkkänen korosti ajankohtaiskeskustelun avanneessa puheenvuorossaan.

Ukraina-erikoislähetys tänään kello 21

Asian ytimessä -ohjelman lähetyksessä vieraina ovat:

  • Ukrainan sisäministeri Ihor Klymenko
  • Puolustusministeri Antti Häkkänen
  • Sisäministeri Mari Rantanen
  • MPKK:n sotataidon laitoksen pääopettaja Jarmo Mattila
  • Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mari Karppinen
  • MTV:n ulkomaantoimittaja Niko Nurminen Kiovassa

MTV3-kanavalla ja Katsomossa kello 21

Kyseessä on toinen kerta, kun eduskunta käy ajankohtaiskeskustelun Ukrainan tilanteesta. Edellisen kerran keskustelu käytiin lähes vuosi sitten, helmikuun 24. päivänä vuonna 2023.

Silloin oli kulunut tasan vuosi siitä, kun Venäjä aloitti laajan hyökkäyssotansa Ukrainassa.

Myös tuolloin eduskunta muisti ja kunnioitti sodan uhreja minuutin hiljaisella hetkellä. Se ilmaisi myös yhtenäisen tukensa Ukrainalle.

"Sotilasavun hidastelu vaikuttaa asevoimiin"

Ukrainan sodan rintamilta on viime päivinä kantautunut huolestuttavia tietoja. Maan presidentti Volodymyr Zelenskyi kertoi maanantaina, että Ukrainan joukkojen tilanne on erittäin vaikea eturintaman useissa osissa.

Zelenskyin mukaan Ukrainan asevoimiin vaikuttaa länsimaiden sotilasavun hidastelu.

Esimerkiksi Yhdysvalloissa Ukrainan apupaketti on ollut jumissa kongressissa kuukausien ajan.

Suomi päätti helmikuussa 22. puolustustarvikeapulähetyksen lähettämisestä Ukrainaan. Suomen Ukrainaan toimittaman puolustusmateriaalin yhteenlaskettu arvo on nyt 1,8 miljardia euroa.

Lue myös:

    Uusimmat