Venäjän asevoimien komentaja jakoi mitaleita Avdijivkan valtaajille – Ukrainalta kitkerä kommentti USA:n avusta

Venäjän pääesikunnan päällikkö kenraali Valeri Gerasimov on tavannut Ukrainassa taistelevia venäläisjoukkoja. Reutersin tiedot perustuvat venäläisen valtionmedian uutisointiin.

Asevoimien komentajan agendalla oli myös keskustella siitä, mitkä ovat seuraavat askeleet Avdijivkan kaupungin valtaamisen jälkeen.

Presidentti Vladimir Putin sanoi tiistaina, että Venäjän joukot puskevat eteenpäin syvemmälle Ukrainaan voitokkaan Avdijivkan valtauksen jälkeen. Putin kuvaili ukrainalaisten paenneen kaupungista kaaoksen vallassa.

Kenraali Gerasimov jakoi venäläisille joukoille mitaleita ja pääesikunnan päällikkö otti vastaan myös kaupungin valtausta johtaneen kenraalin raportin.

Ukrainalta kitkerä vastaus

Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba sanoo CNN:lle, että Venäjä ei olisi onnistunut Avdijivkan valtaamisessa, jos Ukraina olisi saanut käyttöönsä aseet, jotka ovat tällä hetkellä saamatta Yhdysvaltain suuren apupaketin jumiuduttua maan kongressin riitelyyn. 

Ukrainan viimevuotisen epäonnistuneen vastahyökkäyksen jälkeen Venäjä on yrittänyt systemaattisesti kuluttaa Ukrainan joukkoja.

Samaan aikaan Ukrainassa pohditaan, vaatiiko sota jo uuden suuren liikekannallepanon.

Lähde: Reuters.

Ukraina-erikoislähetys tänään kello 21

Asian ytimessä -ohjelman lähetyksessä vieraina ovat:

  • Ukrainan sisäministeri Ihor Klymenko
  • Puolustusministeri Antti Häkkänen
  • Sisäministeri Mari Rantanen
  • MPKK:n sotataidon laitoksen pääopettaja Jarmo Mattila
  • Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mari Karppinen
  • MTV:n ulkomaantoimittaja Niko Nurminen Kiovassa

MTV3-kanavalla ja Katsomossa kello 21

Lue myös:

    Uusimmat