Urheilutähti piti puheen opiskelijoille – naisille suunnatusta osuudesta nousi kohu

Amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigassa pelaavan Kansas City Chiefsin potkaisija Harrison Butker piti lauantaina Atchinsonissa, Kansasissa sijaitsevassa yksityisessä katolisessa korkeakoulussa puheen, joka on herättänyt runsaasti keskustelua Yhdysvalloissa.

Butkerin 20-minuuttinen puhe vastavalmistuneille opiskelijoille oli sanalla sanoen räväkkä. Hän kritisoi voimakkaasti muun muassa presidentti Joe Bideniä, aborttioikeutta, Pride-kuukautta ja muutaman vuoden takaisia koronarajoitustoimia.

Suurin kohu on noussut paikalla olleille naisille suunnatuista lausunnoista. Butker halusi puhua suoraan heille, koska hänen mukaansa "pirullisimmat valheet" suunnataan juuri naisille.

– Moniko teistä miettii tässä kohtaa tulevia ylennyksiä ja titteleitä, joita tulette saavuttamaan urallanne? Osa teistä saattaa päätyä menestyksekkäälle uralle, mutta uskaltaisin arvata, että valtaosa teistä on eniten innoissaan avioliitosta ja lapsista, joita tulette tuomaan tähän maailmaan, Butker sanoi NBC:n mukaan.

NFL-tähti viittasi tämän jälkeen omaan vaimoonsa, jonka elämä hänen mukaansa alkoi todella vasta siitä, kun tämä "alkoi elää kutsumustaan ​​vaimona ja äitinä."

Paikalla olleita miehiä Butker ohjeisti hetkeä myöhemmin sanomalla, että näiden "ei tulisi pyydellä anteeksi maskuliinisuuttaan" vaan taistella "kulttuurista emaskulaatiota vastaan".

People-lehden tavoittama NFL-liigan edustaja kiisti jyrkästi, että Butkerin näkemykset naisten asemasta edustaisivat yleisemmin NFL:n kantaa.

– Puhe oli henkilökohtaisesti hänen.

Seitsemän kautta NFL:ssä pelannut Butker, 28, lukeutuu sarjan parhaisiin potkaisijoihin. Hän on voittanut Chiefsin riveissä kolme Super Bowlia vuosina 2020, 2023 ja 2024.

Helmikuussa San Francisco 49ersiä vastaan pelatussa Super Bowl LVIII:ssä Butker teki neljä potkumaalia, jotka nostivat hänen uransa kokonaissaldon yhdeksään kaikkiaan neljässä Super Bowlissa. Kyseessä on uusi Super Bowl -ennätys.

Helmikuisista potkumaaleistaan toisen Butker upotti 57 jaardin viivalta, kauempaa kuin kukaan toinen Super Bowl -historiassa, ja neljännellään hän pelasti Chiefsin jatkoajalle kolme sekuntia ennen loppua.

Butkerilla on jäljellä yksi vuosi reilun 20 miljoonan dollarin arvoisesta viisivuotisesta sopimuksesta Chiefsin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat