Useita ampumisia julkisilla paikoilla – poliisi käynnisti selvityksen

Poliisi aikoo tehdä selvityksen julkisilla paikoilla viime aikoina tapahtuneista lukuisista väkivallanteoista. Näin kertoo uusi poliisiylijohtaja Ilkka Koskimäki MTV:n Uutisextrassa.

Julkisilla paikoilla tehdyt ampumiset ovat lisääntyneet selvästi tänä vuonna. 

Viimeksi eilen nainen kuoli Tampereen keskustassa illalla tapahtuneessa ampumisessa. Taposta epäilty mies on otettu kiinni.

– Meillä on menossa kokonaisselvitys näistä julkisilla paikoilla tapahtuneista väkivallanteoista ja erityisesti ampumistapauksista, Koskimäki sanoo.

– Lähtökohtaisesti näissä ei ole kyse siitä tarkoituksesta, että sivullisille koituisi uhkaa. Silti tietysti aina kun julkisilla paikoilla ammuskellaan, ovat sivulliset konkreettisessa vaarassa, Koskimäki sanoo.

Hän lisää, että joissakin tapauksissa vaara on valitettavasti käynyt toteen. 

– Joissakin tapauksissa on yhteyttä toisiin. Näistä me haluamme syksyn mittaan avoimesti kertoa.

Koskimäki kertoo poliisin tiedottavan syksyn mittaan siitä, mitä kokonaisselvityksessä nousee esiin.

Ampumiset keskittyvät tietyille alueille

MTV:n rikostoimituksen päällikkö Tiia Palmen kertoo, että ampumiset keskittyvät selkeästi tietyille alueille.

– Tampereen Koskipuistossa tapahtui viime viikon lauantaina ampuminen. Eilen illalla tapahtui ampuminen ja tässä välissä on tapahtunut jo useampi henkirikos tällä viikolla ja kaksi tapon yritystä, Palmen luettelee.

Poliisi kertoi tiedotteessaan, että Tampereen Koskipuiston viikon takainen ampumatapaus sai alkunsa suusanallisesta riidasta. Tapauksesta otettiin kiinni noin 30-vuotias mies.

Tällä viikolla Vantaan Pähkinärinteessä ammuttiin ostoskeskuksessa sijaitsevan liiketilan sisällä. 

– Tampere nousee tapauksissa vahvasti esiin, samoin Vantaa. Myös Oulussa on tapahtunut julkisilla paikoilla tapahtuneita väkivallantekoja. Eli tapaukset selkeästi keskittyvät tietyille alueille.

Palmen kertoo poliisin selvittävän, mistä tämä johtuu.

Lue myös:

    Uusimmat