Uskomaton käänne NHL:n finaaleissa – suomalaisviisikon Florida suli karmivalla tavalla

Maalikooste: Edmonton - Florida 6:36
Videolla maalikooste Edmonton Oilersin ja Florida Panthersin kuudennesta NHL-finaaliottelusta.

Jääkiekkoliiga NHL:n finaaleissa Aleksander Barkovin, Anton Lundellin, Eetu Luostarisen, Niko Mikkolan ja Tuomo Ruudun edustama Florida Panthers suli pahemman kerran, kun se menetti 3–0-johtoasemansa Edmonton Oilersia vastaan pelattavan sarjan sisällä. Oilers tasoitti voitot Edmontonissa, kun se oli kuudennessa ottelussa parempi lukemin 5–1.

Oilers karkasi avauserässä 1–0-johtoon Warren Foegelen osumalla. Isäntäjoukkueen etumatka kasvoi toisen erän alkuhetkillä, kun Adam Henrique napautti kiekon verkkoon.

Panthers vastasi tähän seuraavassa vaihdossa, kun Aleksander Barkov siivosi irtokarat sisään. Osuma kuitenkin hylättiin paitsiona.

Aleksander Barkov heiluttaa maaliverkkoja – Florida Panthersille ikävä takaisku haastosta 4:13

Aleksander Barkovilta vietiin maali – näin NHL-studio avasi tilannetta 0:47
Aleksander Barkovilta vietiin maali – näin NHL-studio avasi tilannetta

Panthers horjui entistä enemmän toisen erän lopulla, kun Zach Hyman karkasi läpiajoon. Oilersin maalitykki sivalsi kiekon rystyltä nuottaan.

Panthers-kapteeni Barkov toi vieraat mukaan peliin kolmannen erän alkuhetkillä, kun hän veivasi kiekon näyttävästi pömpeliin.

Aleksander Barkov iskee näyttävän osuman, Panthers mukaan peliin 1:02
Aleksander Barkov iskee näyttävän osuman, Panthers mukaan peliin

Tämän lähemmäs Panthers ei enää päässyt.

Lukemat repesivät lopussa, kun Ryan McLeod ja Darnell Nurse painoivat kiekon vuorollaan tyhjään maaliin. Oilersille lopulta 5–1-voitto.

Florida Panthersilta hämmentävää toimintaa NHL-finaaleissa – asiantuntija: "Näköjään he silti luottavat" 1:32

NHL-studiolta vaatimus Floridan avainpelaajien suuntaan: "Oli todella huono" 2:13
NHL-studiolta vaatimus Floridan avainpelaajien suuntaan: "Oli todella huono"

Oilers on tehnyt uskomattoman tempun finaalisarjan sisällä. Panthers kun voitti ensimmäisen, toisen ja kolmannen kohtaamisen, minkä jälkeen sillä on ollut ottelupalloja käsissään. NHL:n historiassa vain yksi joukkue on noussut 0–3-tappioasemasta sarjan voittoon. Tämä tapahtui vuonna 1945, kun Toronto Maple Leafs kampesi takamatkalta Detroit Red Wingsin edelle.

NHL:n finaalit ratkeavat Suomen aikaan tiistain vastaisena yönä, kun ohjelmassa on kaiken huipentava game seven eli seiskapeli.

NHL:n finaaliratkaisu näkyy Sub-kanavalta sekä MTV Katsomo -palvelusta.

NHL:n finaaleissa käsittämätön käänne – Siim Liivikiltä ennustus loppuhuipennuksesta 4:58