USU-gallup: Lindtman on paras puheenjohtaja

SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman puoluevaltuuston kokouksessa marraskuussa.
SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman puoluevaltuuston kokouksessa marraskuussa.Str / Lehtikuva
Julkaistu 03.12.2024 05:19

MTV UUTISET – STT

Kukaan nykyisistä puolueiden puheenjohtajista ei pääse lähellekään Li Anderssonin lukemia. 

SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman on onnistunut suomalaisten mielestä parhaiten puolueen puheenjohtajana, kertoo Uutissuomalaisen gallup. Lindtmania pitää parhaiten onnistuneena 12 prosenttia suomalaisista.

Jaetulla toisella sijalla ovat kahdeksalla prosentilla keskustan puheenjohtaja Antti Kaikkonen, kokoomuksen Petteri Orpo ja perussuomalaisten Riikka Purra.

Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta saa seitsemän ja vasemmistoliiton Minja Koskela kuuden prosentin kannatuksen. RKP:n Anders Adlercreutzia ja kristillisdemokraattien Sari Essayahia pitää parhaiten onnistuneena viisi prosenttia ja Liike Nytin Harry Harkimoa kaksi prosenttia.

Suomalaisista 39 prosenttia ei Uutissuomalaisen gallupissa osannut sanoa, kuka puheenjohtajista on suoriutunut tehtävässään parhaiten.

Lue myös: Hannu Himanen: Näin Venäjä hyötyi Kiljusen kohusta

SDP pärjää

Uutissuomalainen kysyi kansalaisten arvioita puheenjohtajien onnistumisesta viimeksi huhtikuussa. Tuolloin neljännes vastaajista piti vasemmistoliiton Li Anderssonia parhaiten onnistuneena puheenjohtajana. 

Andersson jätti puheenjohtajan tehtävän lokakuussa, koska hänet valittiin kesän eurovaaleissa Euroopan parlamenttiin.

Lue myös: Li Andersson tietää, miksi on suosittu, ja muidenkin pitäisi ottaa siitä oppia – paljastaa erityisen lempinimensä omiensa keskuudessa

Turun yliopiston erikoistutkija Jenni Karimäki sanoo Uutissuomalaiselle, että Anderssonin väistyminen on avannut tilaa muille puheenjohtajille.

– Vastaajat ovat joutuneet miettimään kysymystä uudella tavalla. Näissä tuloksissa heijastuvat syksyn kannatusmittaukset, joissa oppositiopuolue SDP on pärjännyt.

Tietoykkösen kyselyyn vastasi 1 000 suomalaista marraskuun puolivälissä. Kokonaistuloksen virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Tuoreimmat aiheesta

Politiikka