USU: Yli 40 prosenttia suomalaisista tunnustaisi Palestiinan valtion

Asiantuntija on yllättynyt gallupin tuloksesta.

Suomalaisista 41 prosenttia on sitä mieltä, että Suomen pitäisi tunnustaa Palestiinan valtio. Asia selviää Uutissuomalaisen tuoreesta gallupista.

Gallupin mukaan 17 prosenttia vastaajista vastustaa tunnustamista ja 42 prosenttia ei osaa sanoa kantaansa.

–  Olen yllättänyt, kun ottaa huomioon, että meidän ulkopoliittinen johtomme ei ole kannattanut tunnustamista, sanoo Helsingin yliopiston Lähi-idän tutkimuksen professori Hannu Juusola Uutissuomalaiselle.

Juusolan mukaan Suomen ulkopoliittisen johdon haluttomuus tunnustaa Palestiinan valtiota perustuu Suomen hyvin varovaiseen linjaan. Juusola arvioi, että Suomen tuoreet asekaupat Israelin kanssa voivat lisätä varovaisuutta.

Eri puolueiden kannattajien vastauksissa on selviä eroja. Gallupin mukaan vain yhdeksän prosenttia perussuomalaisten kannattajista tunnustaisi Palestiinan. Vasemmistoliiton kannattajista tunnustamista tukee 82 prosenttia ja vihreiden kannattajista 72 prosenttia.

Palestiinan on tunnustanut yli 140 maata. Viimeksi Palestiinan valtion tunnustivat toukokuussa Norja, Irlanti ja Espanja sekä kesäkuussa Slovenia.

Tietoykkösen toteuttamaan kyselyyn vastasi kesäkuussa tuhat suomalaista. Tutkimuksen virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös:

    Uusimmat