Uutisointi jalkapalloa mullistavasta sinisestä kortista sai Fifan älähtämään

Kansainvälisen jalkapallon säännöistä vastaavan IFAB:n ilmoitus sääntökokeilusta on saanut jalkapallopiireissä täydellisen tyrmäyksen.

Uutinen sinisestä kortista, jonka myötä pelaaja joutuisi kymmeneksi minuutiksi jäähylle, on saanut tyrmäävän vastaanoton jalkapallopiireissä. Asiaa kommentoivat perjantaina muun muassa Tottenhamin ja Newcastlen päävalmentajat Ange Postecoglu ja Eddie Howe.

Keltaisten ja punaisten korttien väliin ajava sininen kortti ei ajatuksena ilahduttanut lainkaan Tottenhamin käskijää Postecoglua.

– Yksi joukkueista joutuu kymmeneksi minuutiksi vajaalle, tiedättekö mitä se tekisi lajillemme? Se tuhoaisi sen, aussimanageri totesi The Guardianin mukaan.

– Se johtaisi siihen, että toinen joukkueista vain istuisi ja yrittäisi tuhlata kymmenen minuuttia odotellessaan kaverin pääsevän takaisin kentälle. 

Newcastlen päävalmentaja Howe oli sanoissaan hillitympi, mutta kollegansa kanssa samoilla linjoilla.

– En ole sen ajatuksen suuri kannattaja, sitä varten meillä on keltainen kortti. Systeemi toimii, mutta sitä pitää vain hioa hieman. Siniset kortit vain lisäävät hämmennystä, joten siksi olen niitä vastaan, Howe summasi Reutersin mukaan.

Fifa älähti jo aiemmin kansainvälisestä uutisoinnista, jonka mukaan siniset kortit tulisivat jalkapallon huipputasolle. Kansainvälisen jalkapalloliiton mukaan sellaiset väitteet ovat "vääriä ja ennenaikaisia". The Telegraph kertoi aiemmin Englannin jalkapalloliiton harkitsevan säännön kokeilemista omissa perinteikkäissä cupkilpailuissaan.

Tämän hetken tietojen mukaan sinisten korttien toimivuutta aiotaan kokeilla ruohonjuuritasolla ennen kuin päätetään, aiotaanko uudistuksen kanssa edetä pidemmälle.


 

Lue myös:

    Uusimmat